Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote wokpan. Maak ondertussen de ui schoon en snipper deze. Fruit de ui totdat deze net zacht is.
Maak vervolgens de knoflook schoon en snipper deze ook. Voeg toe aan de ui in de pan en bak ook een minuut of 2 mee.
Maak vervolgens de gember en de Surinaamse peper (voorzichtig) schoon. Rasp de gember en hak de helft van de peper fijn. Voeg dit ook toe aan de pan en bak nog een minuutje mee.
Voeg de komijn, kurkuma en koriander toe en roer goed door. Snijd de tomaat fijn en voeg deze ook toe. Roer nog eens goed door.
Voeg vervolgens de kokosmelk en het limoensap toe en roer de curry goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
Pel de bakbananen en snijd het vruchtvlees in dikke plakken. Voeg deze toe aan de curry. Roer vanaf nu heel voorzichtig om de banaan niet te beschadigen.
Maak de paprika schoon en snijd deze in kleine stukjes. Voeg ook de paprika toe aan de curry en roer nog een keer door. Laat pruttelen totdat de paprika zacht is en de banaan nog stevig. Garneer met de verse koriander.