Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Noodles met char siu en hoisin saus
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
China
Voorbereidingstijd
15
minuten
minuten
Bereidingstijd
15
minuten
minuten
Totale tijd
30
minuten
minuten
Porties
4
personen
Auteur
Eviekookt
Ingrediënten
300
gram
char siu
diepvries bij de toko
scheutje
zonnebloemolie
1
paksoi
of 4 baby paksoi
4
lente uitjes
250
gram
taugé
300
gram
udon noodles
2
el
donkere sojasaus
1
el
hoisinsaus
1
el
palmsuiker
1
klein blikje
bamboescheuten in plakjes
ongeveer 200 gram
Instructies
Laat de char siu ontdooien en snijd het vlees in plakjes.
Bereid de udon noodles zoals aangegeven in de bereidingswijze op de verpakking.
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote wokpan en bak hier de char siu in aan totdat het vlees een beetje knapperig is.
Maak de paksoi schoon en spoel goed af. Laat uitlekken en snijd in plakjes. Bak dit ook een paar minuutjes mee met het vlees.
Giet de bamboe plakjes af en voeg ze toe aan de pan. Bak op hoog vuur een paar minuutjes mee.
Maak de lente uitjes schoon en snijd in ringetjes. Bak deze ook een paar minuutjes mee met het vlees.
Voeg nu ook de taugé toe en bak nog 1 minuut.
Roer er dan de noedels, donkere sojasaus, hoisin saus en palmsuiker doorheen.
Serveer eventueel met wat kroepoek erbij.