Ik heb weer een heerlijk makkelijk receptje voor de easy monday! Bij de toko waar ik vaak boodschappen doe, hebben ze heerlijk char sieu vlees in de diepvries. Heerlijk gemarineerde en geroosterd. Dus perfect om in een gerecht te verwerken!
Vroeger deed ik dit heel vaak, maar nu was het alweer heel erg lang geleden. Dus besloot ik er weer een keer wat mee te maken 🙂 Dat werden deze heerlijke dikke udon noodles in hoisin saus met char siu, paksoi en bamboescheuten.
Char siu ken je misschien ook wel als cha sieuw of tja sieuw. Het is heerlijk gemarineerd en gebarbecued varkensvlees. Niet heel erg bekend als Chinees gerecht in Nederland, wél heel erg lekker!
Smakelijk 🙂
Noodles met char siu en hoisin saus
Ingrediënten
- 300 gram char siu diepvries bij de toko
- scheutje zonnebloemolie
- 1 paksoi of 4 baby paksoi
- 4 lente uitjes
- 250 gram taugé
- 300 gram udon noodles
- 2 el donkere sojasaus
- 1 el hoisinsaus
- 1 el palmsuiker
- 1 klein blikje bamboescheuten in plakjes ongeveer 200 gram
Instructies
- Laat de char siu ontdooien en snijd het vlees in plakjes.
- Bereid de udon noodles zoals aangegeven in de bereidingswijze op de verpakking.
- Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote wokpan en bak hier de char siu in aan totdat het vlees een beetje knapperig is.
- Maak de paksoi schoon en spoel goed af. Laat uitlekken en snijd in plakjes. Bak dit ook een paar minuutjes mee met het vlees.
- Giet de bamboe plakjes af en voeg ze toe aan de pan. Bak op hoog vuur een paar minuutjes mee.
- Maak de lente uitjes schoon en snijd in ringetjes. Bak deze ook een paar minuutjes mee met het vlees.
- Voeg nu ook de taugé toe en bak nog 1 minuut.
- Roer er dan de noedels, donkere sojasaus, hoisin saus en palmsuiker doorheen.
- Serveer eventueel met wat kroepoek erbij.