Het wildseizoen is eigenlijk alweer voorbij, maar ik vind eend het hele jaar door zo lekker. En gelukkig heeft de Sligro het hele jaar door wild 🙂 Op zich een heel simpel gerechtje, maar zo lekker!
We bakken de eendenbouten eerst, daarna gaan ze de oven in. En om ze heerlijk sticky en smaakvol te krijgen bestrijken we de eendenbouten tussendoor rijkelijk met de glaze.
Ik bereid zelf niet zo heel vaak wild of vlees in de oven, dus op zo’n moment zoek ik altijd de aanbevolen kerntemperatuur op. Op die manier weet je precies wanneer je vlees goed is en is de kans dat je het te lang gaart een stuk kleiner. Zou zonde zijn namelijk, als je zo’n mooi stuk vlees te gaar bakt!
Ik houd altijd de adviezen van Ruig aan. Zij hebben er namelijk meer verstand van dan ik 🙂 En tot nu toe heeft het elke keer nog heel erg lekker uitgepakt!
Smakelijk 🙂
Eendenbouten met hoisin glaze
Extra benodigdheden
- kernthermometer
Ingrediënten
- 4 eendenbouten
- peper en zout
Hoisin glaze
- 2 el hoisin saus
- 2 el sojasaus
- 2 el honing
- 1 tl rijstazijn
- mespunt chiliflakes
Noodles en gestoomde paksoi
- 300 gram dikke rijstnoedels
- 1 paksoi
Instructies
- Verwarm de oven op 180 graden
- Kruid de eendenbouten rondom met peper en zout.
- Verhit een braadpan zonder bakvet. Bak hier de eendenbouten een paar minuten op de velkant, totdat deze krokant is. Draai om en bak nog 2 minuten op de andere kant.
- Leg de eendenbouten in een ovenschaal met de velkant boven. Steek de kernthermometer in de dikste bout in het dikste deel.
- Bestrijk de bovenkant van de eendenbouten met de glaze en bak zo'n 30 minuten totdat de kerntemperatuur 75 graden aantikt. Bestrijk de eendenbouten tussendoor rijkelijk met de glaze.
- Laat de eendenbouten nog zo'n 10 minuutjes rusten onder aluminiumfolie.
Noodles en paksoi
- Kook de noodles volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de stengels van de paksoi en was deze goed. Leg ze in een stommandje en stoom ze boven de noodles in zo'n 5 minuten zacht.