Fristi napoleon ijs

Fristi napoleon ijs

Oké dit lijkt misschien het meeste zuurstok-gehalte ijs dat je ooit hebt gezien, maar hear me out. Ik ben zelf niet per se een groot fristi fan, wel een roze Napoleon fan. En dat was dan eigenlijk ook de smaak die ik er met name in wilde krijgen. En ik vind de kleur gewoon echt goed! Maar bij mijn eerste poging werd het ijs korrelig doordat het zuur in de Napoleon reageerde met de vetten in de room.. Dus ik moest een andere oplossing bedenken.

Dus in plaats van het smelten van de napoleon in de room, besloot ik de napoleon fijn te malen en ze op die manier in het ijs te verwerken. En dat is misschien nog wel lekkerder, omdat je zo ook een lekkere crunch aan het ijs toevoegt! Misschien niet zo slecht dus dat mijn eerste poging mislukte :p

Ik kocht een zak met alleen maar roze napoleon, maar als je die niet kunt vinden heb je ook gemengde zakken, waar je dus alle roze uit kunt sorteren :p Wat meer werkt, maar je resultaat is hetzelfde!

Smakelijk!

Fristi napoleon ijs
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Fristi napoleon ijs

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 1 uur
Vriezen:4 uur
Totale bereidingstijd: 5 uur 30 minuten
Porties: 1.5 liter ijs
Author: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • ijsmachine (optioneel)

Ingrediënten

  • 5 eidooiers
  • 1 el suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 500 ml slagroom
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 1 klein pakje fristi
  • roze voedselkleursto optioneel
  • 200 gram roze Napoleon frambozen smaak

Instructies

  • Splits de eieren, je hebt voor dit recept alleen de dooiers nodig. Mix de dooiers met de suiker en het vanille extract tot een mooi bleek luchtig mengsel met de mixer. Dit kan zo'n 10 minuutjes duren. Het mengsel is dan in volume nagenoeg verdubbeld.
  • Verwarm de helft van de slagroom met de gecondenseerde melk, de fristi en een klein beetje roze voedselkleurstof. Breng het mengsel tot net niet aan de kook. Draai dan het vuur laag.
  • Giet dit verwarmde mengsel langzaam bij de gemixte eidooiers onder regelmatig roeren.
  • Doe het mengsel terug in de pan en laat op laag vuur langzaam indikken tot een soort dunne vla substantie. Roer goed door elkaar, zeef het en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Klop de andere helft van de slagroom stijf en spatel dit voorzichtig door het ijsmengsel. Als je een ijsmachine gebruikt, kun je nu het mengsel in de ijsmachine doen en deze zo'n 60 tot 90 minuten laten draaien.
  • Gebruik je geen ijsmachine? Doe het mengsel dan in een diepvriesbak en roer het ijs om het half uur/uur met een garde door. Zo voorkom je ijskristallen en krijg je heerlijk romig ijs.
  • Maal de napoleon tot een mooi kruim in de keukenmachine. Doe een derde van het ijs in een ijsbak. Strooi hier een derde van het Napoleon kruim overheen. Doe dit ook met de 2e en 3e laag en eindig met het Napoleon kruim.
  • Zet het ijs ten minste 4 uur in de diepvries om te laten opstijven. Let op dat zelfgemaakt ijs als je het langer bewaart iets langer de tijd nodig heeft om zacht te worden. Zeker als je dit vergelijkt met supermarkt-ijs. Zet het ijs dus op tijd uit de diepvries.
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.