Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Octopus carpaccio
Gang
Voorgerechten
Keuken
Nikkei
Voorbereidingstijd
30
minuten
minuten
Bereidingstijd
20
minuten
minuten
Totale tijd
50
minuten
minuten
Servings
4
personen
Author
Eviekookt
Ingrediënten
400
gram
voorgegaarde octopus
Dressing
50
ml
sake
50
ml
mirin
80
ml
rijstazijn
1
tl
sojasaus
25
gram
miso
1
sinaasappel
Garnering
kiemgroenten
geroosterde gezouten mais
zalmeitjes
Instructies
Snijd de octopus in heel dunne plakjes en verdeel dit over 4 bordjes.
Doe de sake, mirin, rijstazijn, sojasaus, miso en het sap van 1 sinaasappel in een pannetje en kook dit in tot een mooie dressing.
Verdeel de dressing over de octopus carpaccio en garneer met de kiemgroenten, krokante mais en zalmeitjes.