Haal de tomahawk steak op tijd uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Doe dit ten minste 2 uur voordat je gaat koken.
Wrijf de tomahawk in met olijfolie en kruid rondom goed met peper en zout. Verhit ook nog een scheutje olijfolie in een pan die groot genoeg is om de steak in te bakken. Verwarm ook alvast de oven voor op 180 graden.
Bak de tomahawk aan beide kanten op hoog vuur totdat het vlees mooi donkerbruin en gekaramelliseerd is. Bak de tomahawk ook even op de vetkant. Bewaar de aanbaksels van de tomahawk.
Leg de tomahawk op een ovenrooster en steek de kernthermometer in het dikste deel van de tomahawk. Gaar het vlees in de oven tot een kerntemperatuur van 50 graden (voor medium rare).
Haal de tomahawk uit de oven en dek af met aluminiumfolie en laat 10 minuutjes rusten, maak ondertussen de pepersaus.
Pepersaus
Voeg de bloem toe aan de pan met de aanbaksels en roer samen goed los. Bak de bloem in zo'n 3 minuutjes gaar.
Voeg vervolgens het vleesfond, de room, worcestershiresaus en het limoensap toe. Roer goed door elkaar.
Stamp de peperkorrels grof of maal ze grof met een kruidenmolentje. Roer deze ook door de saus.
Serveer de tomahawk met de pepersaus, gebakken aardappeltjes of frietjes en een frisse salade.