Doe het lauwwarme water in een ruime kom (de overige ingrediënten moeten hier straks ook bij passen). Voeg hier de gedroogde gist en de suiker aan toe. Roer alles goed door met een vork en laat 10 minuutjes staan totdat je gist begint te schuimen. Schuimt ie niet? Dan is je gist wellicht niet meer goed of je water is te heet. Begin in dat geval opnieuw.
Voeg de overige ingrediënten voor het deeg toe (behalve het zout) en kneed voor zo'n 5 minuutjes door. Voeg dan het zout toe en kneed nog 2 tot 3 minuten tot een mooi glad deeg. Doe een klein beetje zonnebloemolie in een kom, wentel daar de deegbol doorheen en dek af met een warme vochtige theedoek. Zet op een warme plek om een uurtje te laten rijzen. Totdat het deeg in volume is verdubbeld.
Verdeel het deeg in 10 gelijke stukjes. Pak 1 stukje deeg (dek de rest af met plasticfolie) en maak een bolletje van het deeg. Rol het deeg uit tot een rondje totdat het ongeveer 3 cm dik is. Bekwast de bovenkant met wat zonnebloemolie en vouw het rondje dubbel. Leg het broodje op een stuk bakpapier en dek af met plasticfolie.
Doe dit met de rest van de deegbolletjes totdat je 10 mooie (wat grotere) broodjes hebt. Dek alles losjes af met het plasticfolie (het moet nog kunnen rijzen) en laat nog een uurtje rijzen op een warme plek.
Stoom de broodjes vervolgens in een stoommandje (boven kokend water) in zo'n 10 minuutjes gaar. Laat het stukje bakpapier onder het broodje zitten, anders plakt je bao bun vast aan je stoommandje.
Zoetzuur van wortel en komkommer
Maak het zoetzuur tijdens de eerste rijs van de bao buns. Schil de wortels en snijd in dunne reepjes van zo'n 10 cm lang. Halveer de komkommer en schraap de zaadjes er uit met een lepeltje. Snijd de komkommer in even grote dunne reepjes. Meng alle ingrediënten voor het zoetzuur en meng hier de groenten doorheen. Laat zo lang mogelijk staan en giet af voordat je gaat eten.
Serveer de bao buns met het gestoofde varkensvlees en de gepekelde groenten. Trek de broodjes voorzichtig uit elkaar, beleg ze vervolgens met de gepekelde groenten en het stoofvlees.