Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Orzo salade met warmgerookte zalm
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Nederland
Voorbereidingstijd
20
minuten
minuten
Bereidingstijd
10
minuten
minuten
Totale tijd
30
minuten
minuten
Porties
4
personen
Auteur
Eviekookt
Ingrediënten
Orzo salade
200
gram
orzo
2
moten
warmgerookte zalm
200
gram
cottage cheese
1
komkommer
1
sjalot
250
gram
cherrytomaatjes
2
avocado's
bosje
verse peterselie
zout en peper
Dressing
2
el
(gerookte) olijfolie
van goede kwaliteit
2
tl
citroensap
3
tl
cajun kruiden
Instructies
Kook de orzo al dente volgens de bereidingswijze op de verpakking in ruim gezouten kokend water.
Trek de zalm in 'flakes' uit elkaar en doe dit in een salade schaal. Roer hier de cottage cheese doorheen.
Maak de komkommer schoon, halveer deze en snijd in (halve) plakjes.
Halveer de cherrytomaatjes en roer beiden door de zalm.
Maak de avocado schoon en snijd in blokjes, roer dit ook door de zalm heen.
Hak de peterselie fijn en doe dit ook in de schaal.
Snijd het sjalotje heel fijn en doe dit ook in de schaal.
Giet de orzo af en spoel deze af onder koud water zodat deze niet doorgaart. Roer dit door de zalmsalade heen.
Maak de dressing door alle ingrediënten voor de dressing door elkaar te roeren. Roer dit door de salade heen.
Breng op smaak met peper en zout en geniet!