Dit is nogal een recept, dat weet ik, maar jeetje wat heb je dan ook een geweldig en indrukwekkend dessert! Ik maakte deze ferrero rocher bombe vorig jaar voor 1e kerstdag en wat was iedereen er toen gelukkig mee! Echt, het smaakt als een ferrero rocher, maar dan gewoon nóg lekkerder.
Je kunt dit recept ook prima zonder ijsmachine maken, maar mét ijsmachine is het wel makkelijker. Heb je geen ijsmachine, dan moet je het ijs namelijk regelmatig doorroeren om ijskristallen te voorkomen. Geen ramp natuurlijk, maar kost je wel wat meer tijd. Als je regelmatig ijs maakt, is investeren in een ijsmachine geen overbodige luxe 🙂
Dus zoek je nog een toetje voor de kerst? Dan is deze ferrero rocher bombe perfect! Zeker als je het jezelf wat makkelijker maakt bij het voor- en hoofdgerecht, dan heb je namelijk extra tijd om wat meer tijd te besteden aan het toetje! Want geloof me, dan heb je ook wel echt wat!
Smakelijk 🙂
Ferrero rocher bombe
Extra benodigdheden
- ijsmachine of veel geduld
Ingrediënten
Chocolade core
- 300 gram melkchocolade
- 150 ml slagroom
- 50 ml frangelico likeur
- 100 gram hazelnoten
Hazelnotenpasta
- 100 gram hazelnoten
- 50 gram kristalsuiker
- 6 el zonnebloemolie
- 3 el poedersuiker
- melk
Hazelnoten – chocolade ijs
- 4 eidooiers
- 1 zakje vanillesuiker
- 350 ml slagroom
- 200 ml melk
- 200 gram melkchocolade
Buitenkant
- 200 gram melkchocolade
- 100 gram pure chocolade
- handvol grofgehakte hazelnoten
Instructies
Chocolade core
- Verwarm de slagroom op laag vuur. Breek de chocolade in stukjes en smelt dit in de warme slagroom. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en roer er dan de hazelnoten en frangelico likeur doorheen.
- Laat vervolgens volledig afkoelen in de koelkast. Bekleed daarna een klein kommetje (waar deze hoeveelheid precies in past) met plasticfolie en doe het mengsel daar in over. Zet in de koelkast totdat de chocolade is opgestijfd.
Hazelnoten pasta
- Pureer de hazelnoten, suiker, olie en poedersuiker en voeg zoveel melk toe totdat je een mooie smeuïge pasta hebt die qua dikte net iets dunner is dan chocoladepasta.
Hazelnoten – chocolade ijs
- Mix de eidooiers en de vanillesuiker bleek en luchtig totdat de hoeveelheid ongeveer is verdriedubbeld.
- Verwarm ondertussen de helft van de slagroom met de melk in een pannetje. Zorg dat het net niet kookt.
- Giet de warme slagroom onder goed kloppen bij de eidooiers en meng goed door. Doe terug in het pannetje en laat op laag tot medium vuur inkoken tot een wat dikkere consistentie.
- Breek de chocolade in stukjes en smelt dit door het slagroom mengsel heen. Laat vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur.
- Mix de andere helft van de slagroom stijf en spatel dit voorzichtig (eventueel met een garde) door het chocolade mengsel. Spatel er nu ook de hazelnotenpasta doorheen.
- Draai het ijs 1 uur in een ijsmachine tot ijs of zet het ijs ongeveer 2 uur in de diepvries en roer elk half uur totdat je ijs hebt wat nog niet helemaal hard is zodat je het nog gemakkelijk kunt vormen.
- Pak een kom die net groter is dan de kom waar de core in zit en waar het ijs in past en je nog iets van ruimte overhebt. Bedek deze met plasticfolie en doe hier het ijs in.
- Haal de core uit de diepvries, haal het plasticfolie er vanaf (deze is wat plakkerig, maar dat is niet erg) en druk deze, met de bolle kant naar beneden, in het ijs. Dek af met plasticfolie en zet in de diepvries totdat het ijs volledig is opgestijfd.
Buitenkant
- Haal het ijs uit de diepvries, haal het uit de kom en verwijder het plasticfolie. Leg de bombe met de platte kant op een groot bord. Hak ook alvast de overige hazelnootjes grof.
- Smelt de chocolade au bain marie, dus in een glazen kom boven kokend water, en giet dit voorzichtig over je ijs bombe. Strooi er dan vlug de gehakte hazelnootjes overheen, want de chocolade hard snel weer uit door het koude ijs.
- Zet terug in de diepvries tot serveren.