Frambocello

Frambocello

Ik maakte weer eens een keer een leuke limoncello variant! Eerder maakte ik al passimoncello en deze keer ging ik voor een frambocello 🙂 Ik maakte ook een mangocello, maar dat was geen succes helaas :p Deze frambocello gelukkig wel! Lekker fris door de citroenen en lekker zoet door de frambozen. Het is geen mega sterke frambocello, maar dat vind ik zelf wel lekker. Wil je ‘m sterker maken, dan kun je wat minder suikerwater toevoegen of een sterkere (smaakneutrale) alcohol in plaats van wodka.

Ik liet de frambocello deze keer 3 weken staan, mijn passimoncello liet ik 6 weken staan, maar ik merkte qua smaakintensiviteit eigenlijk niet zo heel erg veel. Dus 3 weken is in principe genoeg om de smaak er goed in te krijgen, maar langer laten staan is dus ook helemaal prima.

Vervolgens kun je de frambocello in de kelder of berging bewaren, maar je kunt ‘m ook in de diepvries of koelkast bewaren. Het lekkerst is de frambocello natuurlijk gekoeld en lekker puur!

Geniet ervan 🙂

Frambocello
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Frambocello

Voorbereiding 30 minuten
21 dagen
Totale bereidingstijd: 21 dagen 30 minuten
Porties: 1.5 liter
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • grote wekpot(ten)
  • glazen flessen

Ingrediënten

Voorbereiding

  • 1 liter wodka
  • 15 citroenen
  • 1 kilo diepvriesframbozen

Afmaken

  • 400 ml water
  • 100 gram suiker

Instructies

  • Schil met een dunschiller de gele schillen van de citroenen (niet het wit, want dat is bitter). Verdeel dit over 1 of 2 grote wekpotten.
  • Voeg de frambozen toe aan de wodka (totdat ze gesmolten zijn). Zorg dat het goed gemengd is en verdeel dit ook over de wekpotten.
  • Zet dit 3 tot 6 weken op een donkere koele plek om te trekken. Keer de flessen wekelijks een paar keer om zodat alles weer even goed mengt.

Frambocello afmaken

  • Verwarm de suiker met het water totdat alle suiker is opgelost. Laat dan afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Zeef de wodka goed en gooi de citroenschillen en frambozen weg. Meng de frambozenwodka met het suikerwater en verdeel over de 2 glazen flessen en leg koud.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.