Lekker en Gevarieerd Weekmenu – Week 28

Lekker en Gevarieerd Weekmenu – Week 28

Spookt de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ ook wekelijks door jouw hoofd rond? Dan help ik je graag op weg! Met deze lekkere recepten maak jij elke week de lekkerste gerechten! Doordeweeks lekker makkelijk en in het weekend kun wat meer uitpakken met recepten die iets langer duren.

Maandag: Noodles met geroosterde eend

Noodles met geroosterde eend en hoisin

Voor de maandag heb ik een heerlijk noodlegerechtje voor je. Lekker makkelijk, met voorgegaarde eend (zonder bot). Zo heb je lekker snel een heerlijk gerechtje op tafel staan! De noodles breng je op smaak met een heerlijk simpel sausje van hoisin, dat past namelijk echt heel erg goed bij de eend. En de eend rooster je even mooi krokant in de oven. Alles bij elkaar gooien en je bent klaar!

Dinsdag: Cajun kip traybake

Voor de dinsdag heb ik een ovengerechtje voor je. Maar wel een makkelijk ovengerecht. Op deze traybake gooi je eigenlijk alle groenten door elkaar en leg je de kip ertussen. Alles even tegelijk de oven in, voor een half uurtje, en je hebt een heerlijke maaltijd op tafel staan! Ik serveerde er ook nog mijn crème fraîche dipje bij (gebaseerd op die van de Knorr burritos) en dat maakt deze cajun kip traybake echt helemaal af!

Woensdag: Hongaarse champignonsoep

Halverwege de werkweek! We maken een heerlijk soepje van champignons met Hongaars paprikapoeder. Daardoor krijgt de soep een heerlijk hartig en rokerig randje. Ondanks dat het een champignonsoep is, vind ik ‘m ook prima in de zomer kunnen! Een soepje vind ik dan juist wel even lekker namelijk 🙂 Lekker broodje (met kruidenboter) erbij en je bent klaar!

Donderdag: Risotto carbonara

Ik vind de donderdag altijd al een beetje als weekend voelen, daarom heb ik een heerlijke receptje dat ietsjes langer duurt om te maken. Maar een goede risotto is elke minuut waard! Deze risotto is gebaseerd op de klassieke smaken van de pasta carbonara. Ik gebruik er wel wat room in, iets waar de Italianen het waarschijnlijk niet mee eens zijn, maar ik vind het wel érg lekker in deze risotto.

Vrijdag: Tandoori gamba’s

En het is weer vrijdag! Bijna tijd voor weekend dus 🙂 Deze tandoori gambaspiesen zijn een heerlijk hapje of voorgerecht, maar kun je natuurlijk ook prima serveren tijdens een barbecue. Ik vind de smaken in ieder geval erg goed bij elkaar passen. Hoewel tandoor eigenlijk verwijst naar de manier van bereiden, heb ik in dit recept de klassieke smaken van kip tandoori gebruikt, vandaar de naam 🙂

Zaterdag: Shoarma stoofvlees

In het weekend neem ik altijd graag de tijd om iets te maken dat wat meer tijd kost. Daarom heb ik een heerlijke zelfgemaakte stoofpot voor je. Ik ben persoonlijk team ‘stoofvlees kan altijd’, dus ook prima in de zomer. maar ik weet dat niet iedereen daar hetzelfde in staat, dus kijk even zelf wat je ervan vindt! Maar dit shoarma stoofvlees is in ieder geval echt heel erg lekker!

Zondag: Pandan Madeleines

Zin in een heerlijk toetje of een lekker tussendoortje? Dan vind ik deze Pandan Madeleines een heel erg leuk idee! Wel handig om hiervoor te investeren in een Madeleine vorm, niet zo duur gelukkig, en dan kun je vaker heerlijke smaken Madeleines maken! Want dit is weer zo’n baksel waar je echt lekker veel kanten mee op kunt 🙂

Hopelijk geeft dit weekmenu je wat lekkere inspiratie om deze week mee aan de slag te gaan! Kom volgende week vooral weer terug voor het weekmenu voor volgende week!

Smakelijk 🙂


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.