Ik maakte dit recept al een hele tijd terug, maar ik vond ‘m wel passend voor het barbecue seizoen, dus deel ik het recept voor deze heerlijke tandoori gamba’s nu met je! Zodat je klaar bent voor de Zomer! Ik serveerde deze tandoori gamba’s als voorgerechtje, maar ze zijn ook prima als borrelhapje of als onderdeel van een Zomerbarbecue.
Onderaan het recept vind je twee lekkere dipjes, die officieel Afghaans zijn, maar ook superlekker bij deze Indiase tandoori gamba’s passen. Je kunt natuurlijk ook gewoon een knoflooksausje uit een flesje erbij doen als je aan het bbq’en bent, maar deze zelfgemaakte dipjes zijn natuurlijk veel lekkerder 🙂
Laat de tandoori gamba’s ten minste 1 uur marineren, maar langer mag natuurlijk ook. Je kunt ze prima een dag van te voren al marineren, dan trekken de smaken juist alleen maar nog meer in.
Enjoy!
Tandoori gamba’s
Ingrediënten
- 12 tijger gamba's ongepeld
- 6 el yoghurt
- 2 el garam masala
- 1 tl kurkuma
- mespunt chilipoeder
- zout en peper
- rode voedselkleurstof
Instructies
- Pel de gamba's, maar laat de koppen zitten. Verwijder het zwarte darmkanaal.
- Maak de marinade door alle overige ingrediënten goed door elkaar te roeren. Voeg peper en zout naar smaak toe en een klein beetje kleurstof zodat de marinade mooi roze/rood kleurt.
- Marineer de gamba's en laat zo'n 30 minuten tot 1 uur marineren. Rijg de gamba's vervolgens aan een spiesje.
- Grill de gamba's in de pan of op de barbecue totdat ze net gaar zijn.
- Lekker met een yoghurtdipje of koriander chutney (zie tip)
Notities
- bosje peterselie
- bosje munt
- bosje koriander
- 50 gram cashewnoten
- 2 teentjes knoflook
- 2 groene pepers
- 50 ml witte wijnazijn
- peper en zout
- 250 ml magere yoghurt
- 1 teentje knoflook
- 1 limoen
- bosje verse munt