Marokkaanse Harira soep

Marokkaanse harira soep

Soms heb je gewoon even zin in een goedgevulde soep! En deze keer had ik ook zin in een soep zonder vlees. Wel gebruikte ik kippenbouillon omdat ik gewoon vind dat daar meer smaak aan zit, maar wil je het gerecht helemaal vega(n) maken, dan kun je natuurlijk ook groentebouillon gebruiken.

Dit is echt een goedgevulde soep en kan dus prima als avondeten (maaltijdsoep). Ook als je een wat grotere eter bent. Eventueel kun je er een broodje bij bakken, maar wat mij betreft echt niet nodig.

Vroeger lustte ik dus echt absoluut geen linzen en kikkererwten, tegenwoordig kan ik er gelukkig wel van genieten. Zeker in een gerecht als dit, hier passen linzen en kikkererwten gewoon goed bij en zuigen ze de heerlijke smaak van de soep op. Gewoon een lekkere maaltijd dus! En heb je over? Lekker meenemen als lunch de volgende dag 🙂

Smakelijk!

Marokkaanse Harira soep
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Marokkaanse harira soep

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 30 minuten
Totale bereidingstijd: 1 uur
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • scheutje zonnebloemolie
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el gemalen gember
  • 1 el kurkuma
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl kaneel
  • mespunt chilipoeder
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 tl citroensap
  • 1 liter kippenbouillon of groentebouillon voor vega(n)
  • 1 blikje kikkererwten van ongeveer 240 gram
  • 1 blikje bruine linzen van ongeveer 240 gram
  • zout en peper
  • 15 gram gebroken vermicelli
  • bosje verse peterselie
  • bosje verse koriander
  • 1 el bloem
  • 2 el water

Instructies

  • Verhit een scheutje olie in een grote soeppan. Maak ondertussen de ui schoon, snipper deze en bak de ui een paar minuutjes in de olie totdat deze zacht is.
  • Maak de knoflook schoon, snipper deze ook en fruit even kort mee met de ui. Voeg vervolgens ook de tomatenpuree toe en bak zo'n 3 tot 4 minuutjes mee.
  • Voeg dan alle gedroogde kruiden toe en roer goed door elkaar. Doe de tomatenblokjes erbij, samen met het citroensap en de bouillon. Roer alles goed door elkaar en breng aan de kook.
  • Giet de kikkererwten en linzen af en doe deze ook bij de soep. Roer nog eens goed door en breng weer aan de kook. Laat ongeveer 20 minuutjes op laag vuur pruttelen.
  • Kook dan even de gebroken vermicelli mee totdat deze gaar is (zie bereidingswijze op de verpakking). Breng de soep op smaak met peper en zout.
  • Roer wat fijngehakte peterselie en koriander door de soep en roer nog eens goed door. Mix de bloem en het water en roer dit als laatste door de soep.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.