Bloemkoolkerriesoep met cashewnotenroom

Bloemkoolkerriesoep met cashewnotenroom

Vandaag een gezond en vegetarisch gerechtje. Ik vind bloemkool heerlijk smaken met kerrie. Deze twee brengen het beste in elkaar naar boven. En om het romige van de bloemkool te accentueren, serveer ik hier graag nog een room bij.

En wat geeft nou een mooiere notige en romige toevoeging dan een room van cashewnoten? Een heerlijke een mooie combinatie. En ziet er prachtig uit op het bord of in je kom.Een mooie gele bloemkoolsoep met kerrie, met een prachtig crème witte room er bovenop. Bestrooid met wat versgemalen zwarte peper.

Een simpel gerechtje, maar wel bomvol smaken. Heerlijk romig, snel klaar en gezond en vegetarisch. Serveer het eventueel met zelfgemaakte volkorencroutons. Snijd daarvoor een volkorenbrood in dikke repen en deze weer in stukjes. Bak ze in wat olijfolie met wat peper en zout. Laat ze daarna drogen op wat keukenpapier.

Smakelijk!

Recept Afdrukken
Bloemkoolkerriesoep met cashewnotenroom
Bloemkoolkerriesoep met cashewnotenroom
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 1 grote bloemkool
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el kerrie
  • 1 liter groentebouillon
  • 200 gram cashewnoten gezouten
  • 200 ml kookroom
  • versgemalen zwarte peper
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 1 grote bloemkool
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el kerrie
  • 1 liter groentebouillon
  • 200 gram cashewnoten gezouten
  • 200 ml kookroom
  • versgemalen zwarte peper
Bloemkoolkerriesoep met cashewnotenroom
Instructies
  1. Snijd de bloemkool in roosjes en kook deze gaar in de groentebouillon. Dit duurt ongeveer 10 minuutjes. Bak ondertussen de ui, knoflook en kerrie in een beetje olijfolie in een diepe soeppan totdat de ui licht glazig is en de kerrie heerlijke geuren door je keuken verspreidt. Voeg hier ook wat gemalen zwarte peper aan toe.
  2. Maak de cashewnotenroom door de cashewnoten en de room in de keukenmachine te pureren. Zet opzij totdat je het nodig hebt. Pureer de bloemkool met 1 liter van de bouillon in de keukenmachine of met de staafmixer tot een mooie dikke gladde soep. Proef of de soep nog wat zout nodig heeft en voeg dat eventueel toe.
  3. Verdeel de soep over 4 kommen, verdeel hier ook de cashewnotenroom overheen. Besprenkel met wat versgemalen zwarte peper en eventueel wat cashewnoten.
Notities

Tip! Lekker met zelfgemaakte croutons van bruin- of volkorenbrood



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *