Champignon aardappel ovenschotel

Champignon aardappel ovenschotel

Wij eten eigenlijk bijna nooit aardappels.. Niet per se omdat ik ze niet lekker vind, maar omdat er gewoon bijna nooit een receptidee met aardappels in me opkomt. En het is ook gewoon niet mijn favoriete ingrediënt, misschien een beetje te saai ofzo. Klinkt best raar, omdat ik het wel gewoon lekker vind :p

Maargoed, we hadden dus aardappels over van de feestdagen (aardappeltjes uit de oven of airfryer zijn namelijk wél favoriet hier!), maar ik moest dus nog iets met die aardappels. Dus maar een keertje een ovenschotel met aardappels, proberen we ook weer eens wat nieuws!

Dus maakte ik er deze champignonragout van met een dakje van aardappelschijfjes, met een heerlijk gratinlaagje van geraspte mozzarella. Heerlijk! Wel veel te veel natuurlijk, want het is vrij machtig.. Maarja handig voor in de vriezer 🙂

Geniet ervan!

Champignon aardappel ovenschotel
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Champignon aardappel ovenschotel

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 400 gram aardappels (iets kruimig)
  • 250 gram gerookt spek
  • 50 gram boter
  • 4 sjalotten
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 4 teentjes knoflook
  • 50 gram bloem
  • 400 ml champignon- of kippenbouillon
  • 100 ml room
  • 2 el gedroogde oregano
  • gemalen zwarte peper
  • 1 zakje geraspte mozzarella

Instructies

  • Schil de aardappelen en snijd deze in dunne plakjes. Kook ze 10 minuten in ruim gezouten water zodat ze nog niet niet gaar zijn. Giet af en zet opzij totdat je ze nodig hebt.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd het spek in stukjes. Verhit de boter in een grote wokpan en bak hier het spek mooi knapperig in.
  • Maak de sjalotten schoon en snipper deze. Voeg toe aan het spek in de pan en bak ook een paar minuutjes mee totdat ze wat zachter zijn.
  • Wrijf de champignons schoon en snijd ze in vieren. Bak ze een paar minuten mee met het spek totdat ze wat zachter zijn, maar nog niet gaar.
  • Maak de knoflook schoon, pers deze uit en voeg ook toe. Bak nog 1 minuutje mee.
  • Voeg dan de bloem toe, roer goed door elkaar en bak dan nog zo'n 2 tot 3 minuten.
  • Blus af met de bouillon en de (kook)room. Roer goed door en laat inkoken tot een mooie dikke ragout.
  • Breng de ragout op smaak met peper en oregano. En roer 100 gram van de geraspte mozzarella door de ragout.
  • Roer goed door tot een mooie dikke saus. Doe dit over in een ovenschaal.
  • Leg hier de aardappelschijfjes als een mooi dakje bovenop (zie foto) en strooi hier de rest van de geraspte mozzarella overheen.
  • Bak zo'n 20 minuutjes in de voorverwarmde oven totdat de bovenkant mooi gegratineerd is.
  • Serveer met een frisse salade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.