Ik heb standaard een stuk guanciale in mijn koelkast liggen, die koop ik in grote stukken in en vacumeer ik steeds opnieuw zodat ik er wel even mee vooruit kan. Zo kan ik dus ook altijd een heerlijke simpele pasta recht uit de koelkast maken! Wat pasta heb ik ook wel standaard in huis 🙂
Dit is weer z’n simpele Italiaanse pasta. Met weinig ingrediënten, maar wel goede ingrediënten, want daar gaat het in de Italiaanse keuken om. Te beginnen met een heerlijk stukje guanciale, dikke bucatini (je kunt ook spaghetti of linguine gebruiken) en natuurlijk een goed stuk pecorino, het liefst vers geraspt!
En deze simpele, maar goede ingrediënten maken deze heerlijke simpele pasta zo lekker! Kost ook niet veel tijd, dus perfect voor een doordeweekse dag 🙂
Geniet ervan!
Pasta All’amatriciana
Ingrediënten
- 300 gram bucatini
- 200 garm guanciale
- 1 rode peper
- scheut witte wijn
- 1 blik tomatenblokjes
- 50 gram geraspte pecorino kaas
- zout en peper
Instructies
- Kook de bucatini al dente volgens de bereidingswijze op de verpakking in ruim gezouten water.
- Snijd de guanciale in reepjes en bak dit in een droge wokpan mooi knapperig.
- Maak de rode peper schoon en snijd deze fijn. Voeg toe aan de guanciale in de pan en bak even mee.
- Blus af met de witte wijn en roer even goed door. Voeg dan ook de tomatenstukjes toe en roer nog even goed door elkaar.
- Roer er dan de geraspte pecorino doorheen en breng op smaak met peper en zout (indien je dit nodig vindt).
- Roer de bucatini erdoor en geniet!