Beef Stroganoff

Beef Stroganoff

Ik denk dat ik tot nu toe nog nooit beef stroganoff had gegeten, zeker niet zelf gemaakt in ieder geval. Stom eigenlijk, want het is echt heel erg lekker! En ook helemaal niet zo ingewikkeld om te maken 🙂 Perfecte maaltijd voor een doordeweekse dag dus!

Ik gebruikte ossenhaas voor deze beef stroganoff, omdat ik dat nog in de diepvries had liggen. Maar een goede (kogel)biefstuk is ook helemaal prima. Het gaat er vooral om dat het vlees lekker mals is. Zorg er ook voor dat je het vlees niet te lang bakt, zou zonde zijn als je het helemaal doorbakt. Juist zo lekker als het binnenin nog mooi rosé is.

De beef stroganoff serveerde ik met pasta, maar rijst past er ook prima bij natuurlijk. Ik ben persoonlijk meer een pasta-fan, vandaar dat ik daarvoor heb gekozen. Either way: lekker!

Geniet ervan 🙂

Beef Stroganoff
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Beef Stroganoff

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 35 minuten
Porties: 4 personen
Author: Eviekookt

Ingredients

  • 400 gram ossenhaas of malse biefstuk
  • peper en zout
  • 3 el boter
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram gemengde paddenstoelen
  • 3 el bloem
  • 1 el grove mosterd
  • scheut medium dry sherry
  • 250 ml runderfond
  • 200 gram crème fraîche
  • flinke scheut kookroom
  • 1 tl worcestershiresaus
  • verse bieslook

Instructions

  • Snijd het rundvlees in dunne plakjes en kruid ze rondom goed met peper en zout. Verhit de boter in een platte koekenpan en bak de beef-reepjes kort aan beide kanten zodat ze vanbinnen nog mooi rosé zijn. Haal ze uit de pan.
  • Bewaar het bakvet. Maak de ui schoon en snipper deze. Voeg toe aan de pan en bak een paar minuutjes mee.
  • Maak dan de knoflook schoon en snipper deze ook. Voeg ook toe aan de pan en bak nog een minuutje of 2 mee.
  • Snijd de paddenstoelen in reepjes en voeg deze ook toe aan de pan. Bak even mee totdat ze nèt gaar zijn.
  • Voeg dan de bloem en de mosterd toe en bak nog heel kort. Blus af met de sherry en roer goed door. Voeg dan ook de runderfond, crème fraîche en de kookroom toe. Roer alles nogmaals goed door en breng op smaak met de worcestershiresaus.
  • Roer er als laatste het vlees doorheen en garneer met wat verse bieslook. Lekker met pasta of rijst.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.