Hertencarpaccio met truffelpesto

Hertencarpaccio met truffelpesto

Ik houd dus echt heel erg van wild. Het weer in de zomer en de lente is natuurlijk véél beter en fijner. Maar het eten in de herfst is echt geweldig. Heerlijke gerechten met paddenstoelen, pompoen en heerlijk wild, waaronder hert. En de combinatie hiervan is natuurlijk helemaal fantastisch. En truffel bijvoorbeeld, vind ik ook echt een smaak voor de herfst. Ondanks dat je dit ook vaak in Italië in de zomer eet, voelt het voor mij toch als een smaak van de herfst.

In dit gerechtje combineer ik wat mooie herfstige smaken. De zachte smaak van hertenvlees met de mooie sterkere smaken van de groene pesto met truffel, pijnboompitjes en knoflook. Een heerlijke combi en een perfecte start van een etentje. De pesto maakte ik in een keukenmachine, maar je kunt eventueel ook aan de slag met een vijzel of staafmixer met mengkom.

Ik bedacht dit receptje namelijk voor de feestdagen. Een perfect begin van je kerstdiner kan het dus ook goed zijn. En het fijne hieraan, is dat je het al vantevoren kunt voorbereiden en het je dus weinig tijd kost om het uiteindelijk op tafel te krijgen. Klinkt dat niet goed tijdens de Kerst? Ik hoop dat je net zo geniet van dit heerlijke gerechtje als ik!

Smakelijk 😉

Hertencarpaccio met truffelpesto en Parmezaanse kaas

Hertencarpaccio met truffelpesto

Voorbereiding 15 min
Bereidingstijd: 4 uur 15 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Hertencarpaccio

  • 2 dikke hertenbiefstukken à 150 - 200 gram per stuk
  • klontje boter
  • peper en zout
  • handvol pijnboompitten
  • handje parmezaanse kaasflakes

Truffelpesto

  • flinke bos verse basicilum
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram geroosterde pijnboompitten
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 3 el truffelolie
  • 1 el citroensap
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies

Hertencarpaccio

  • Laat de hertenbiefstukken op kamertemperatuur komen en dep ze droog. Kruid de hertenbiefstukken met flink wat zout en peper. Verhit een klontje boter in een platte koekenpan en bak de hertenbiefstukken heel snel en kort rondom bruin. Laat ze afkoelen en rol ze op in een stuk plasticfolie zodat je een mooi rond rolletje hebt. Leg ze ongeveer 4 uurtjes in de diepvries. Hierdoor kun je er straks mooie dunne plakjes van snijden.

Truffelpesto

  • Ondertussen kun je de pesto maken. Rooster de pijnboompitten (let op! Een deel is voor de garnering), rasp de Parmezaanse kaas en maal alle ingrediënten voor de pesto grof in de keukenmachine en voeg voldoende olijfolie toe om een mooie consistentie te krijgen: niet te dun, maar ook niet te stevig en dik.
  • Haal de hertenbiefstukken uit de diepvries en snijd ze in zo dun mogelijke plakjes. Verdeel de plakjes hertencarpaccio over vier borden en bestrooi met de overgebleven pijnboompitjes, Parmezaanse kaas en sprenkel er de pesto overheen. Bestrooi nog met wat peper en zout en smakelijk eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *