Hertencarpaccio met truffeltapenade

Hertencarpaccio met truffeltapenade

Ik houd dus echt heel erg van wild. Het weer in de zomer en de lente is natuurlijk véél beter en fijner. Maar het eten in de herfst is echt geweldig. Heerlijke gerechten met paddenstoelen, pompoen en heerlijk wild, waaronder hert. En de combinatie hiervan is natuurlijk helemaal fantastisch.

In dit gerechtje combineer ik wat mooie herfstige smaken. De zachte smaak van hertenvlees met de mooie sterkere smaken van de truffel en paddenstoelen. Een heerlijke combi en een perfecte start van een etentje.

Ik bedacht dit receptje namelijk voor de feestdagen. Een perfect begin van je kerstdiner kan het dus ook goed zijn. En het fijne hieraan, is dat je het al vantevoren kunt voorbereiden en het je dus weinig tijd kost om het uiteindelijk op tafel te krijgen. Klinkt dat niet goed tijdens de Kerst? Ik hoop dat je net zo geniet van dit heerlijke gerechtje als ik!

Smakelijk 😉

Hertencarpaccio met truffeltapenade en beukenzwammen
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Hertencarpaccio met truffeltapenade

Voorbereiding 15 minuten
Totale bereidingstijd: 4 uur 15 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Hertenbiefstukjes

  • klontje boter
  • 2 dikke hertenbiefstukken à 150 – 200 gram per stuk
  • peper en zout

Beukenzwammen

  • 100 gram beukenzwammen of andere kleine paddenstoeltjes
  • scheutje truffelolie
  • zout en peper

Topping

  • klein zakje gemengde sla of kiemgroenten
  • 1 potje truffeltapenade
  • handje parmezaanse kaasflakes

Instructies

Hertencarpaccio

  • Laat de hertenbiefstukken op kamertemperatuur komen en dep ze droog.
  • Kruid de hertenbiefstukken met flink wat zout en peper.
  • Verhit een klontje boter in een platte koekenpan en bak de hertenbiefstukken heel snel en kort rondom bruin.
  • Laat ze afkoelen en rol ze op in een stuk plasticfolie zodat je een mooi rond rolletje hebt. Leg ze ongeveer 2 tot 4 uurtjes in de diepvries. Hierdoor kun je er straks mooie dunne plakjes van snijden.

Beukenzwammen

  • Snijd de onderkant van de beukenzwammetjes af en borstel ze (eventueel) schoon.
  • Verhit een scheutje truffelolie in een pan en bak hier de beukenzwammen even kort in aan – totdat ze net niet meer rauw zijn.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier

Hertenbiefstuk snijden

  • Haal de hertenbiefstukken uit de diepvries en snijd ze in zo dun mogelijke plakjes.
  • Verdeel de plakjes hertencarpaccio over vier borden. Verdeel hier een beetje sla over.
  • Verdeel er ook wat truffeltapenade overheen (niet het hele potje) en verdeel de paddenstoelen over de carpaccio.
  • Eindig met wat parmezaanse kaas flakes en eventueel nog wat extra zout en peper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.