Een paar jaar geleden ontdekte ik bij de Toko in de diepvries een verpakking met geroosterde boneless duck. En dat is niet alleen heel erg handig, maar ook mega lekker! Als je de eend nog even roostert in de oven wordt ie namelijk heerlijk krokant en kun je ‘m zo in een gerecht gebruiken. Bijvoorbeeld als topping voor deze supersnelle noedels!
Met dit recept maak je een soort snelle peking eend noedels. Zonder de pannenkoekjes dan. De noedels breng je op smaak met hoisinsaus, honing, sojasaus en sesamolie. Maar de hoisinsaus proef je het meeste terug in de saus, wat ook vaak geserveerd wordt bij peking eend. Past namelijk perfect bij eend!
En de lente uitjes die bij peking eend natuurlijk niet mogen ontbreken! In een wat andere vorm, maar dat maakt het juist een wat makkelijker recept. Omdat deze noedels met eend niet zo heel veel groenten bevatten, serveerde ik er ook nog wat simpele gestoomde paksoi bij. Lekker, makkelijk en zo krijg je toch nog voldoende groenten binnen!
Smakelijk 🙂
Noodles met geroosterde eend
Ingrediënten
- 1 geroosterde eend (zonder bot) van ongeveer 500 gram
- 300 gram dunne noedels
- klontje boter
- 2 el hoisinsaus
- 1 tl honing
- 1 tl sesamolie
- 1 el sojasaus
- 4 lente uitjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een ovenrooster met bakpapier. Rooster de eend in ongeveer 20 minuten mooi krokant.
- Bereid de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Spoel ze af met koud water en zet opzij totdat je ze nodig hebt.
- Smelt de boter in een wokpan en roer daar de hoisin saus, honing, sesamolie en sojasaus doorheen totdat je een mooie egale saus hebt.
- Snijd de lente uitjes in ringetjes en roer dit samen met de noedels door de saus heen totdat de noedels mooi bedekt zijn met de saus.
- Verdeel de noedels over 4 kommen. Snijd de krokante eend in reepjes en verdeel over de noedels in de kommen.
- Garneer met nog wat extra hoisin saus en lente ui. Ik serveerde er nog wat gestoomde paksoi bij voor wat extra groenten!