Pasta met sardientjes in tomatensaus

Pasta met sardientjes in tomatensaus

Ik had nog een paar blikjes vis liggen, dus ik besloot daar een lekkere simpele pasta van te maken! Pasta dus met sardientjes in tomatensaus. Lekker op smaak gebracht met olijven en kappertjes 🙂 En afgemaakt met romige burrata en gerookte (gezouten) amandelen voor nog meer smaak!

Ik vind dit soort pasta’s altijd fijn omdat het zo klaar is en gewoon lekker makkelijk is en goed op smaak is! En als je over hebt, kun je het als lunch eten de volgende dag of gewoon lekker invriezen voor een avondje als je minder tijd hebt om te koken. Meestal serveer ik een salade bij m’n pasta, zodat ik toch nog wat extra groenten binnenkrijg, maar niet per se nodig natuurlijk.

Als je meer burrata wil, kun je ook 2 bollen kopen. Ik vind het prima om er eentje te delen, maar snap het ook als je gewoon lekker een halve (of zelfs een hele) bol per persoon wil haha. Zo lekker namelijk!

Smakelijk 🙂

Pasta met sardientjes in tomatensaus
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Pasta met sardientjes in tomatensaus

8 september 2025
Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
Author: Eviekookt

Ingrediënten

  • 300 gram pasta naar keuze
  • scheutje olijfolie
  • 2 sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 blik tomatenstukjes
  • flinke scheut witte wijn
  • 2 blikken sardientjes in tomatensaus
  • 3 el zwarte olijven
  • 2 el kappertjes
  • 1 tl citroensap
  • 1 el gedroogde oregano
  • peper en zout

Garnering

  • 1 bol burrata
  • handjevol gerookte amandelen grofgehakt

Instructies

  • Kook de pasta al dente in ruim gezouten water volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Verhit een scheutje olie in een wokpan. Maak ondertussen de sjalotten schoon en snipper deze. Fruit ze in de olie totdat ze mooi zacht zijn.
  • Maak dan ook de knoflook schoon en snipper deze ook. Voeg toe aan de pan en bak nog een minuut of 2 mee.
  • Voeg dan de tomatenpuree toe en bak ook even mee. Blus af met een flinke scheut witte wijn. Roer goed door. Voeg dan ook het blik tomaten toe. Roer alles goed door elkaar.
  • Snijd de sardientjes in kleinere stukjes en voeg zowel de sardientjes als de tomatensaus toe aan de pan.
  • Snijd de olijven in plakjes en voeg dit samen met de kappertjes toe. Roer alles goed door elkaar.
  • Breng op smaak met citroensap, oregano, peper en zout. Roer de pasta er doorheen en garneer met de burrata en gerookte amandelen (grofgehakt)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.