Pasta met truffelroomsaus en bundelzwammen

Pasta met truffelroomsaus en bundelzwammen

Deze pasta is misschien wat Herfstig, maar ik ben gewoon groot fan van paddenstoelen en truffel! En van pasta natuurlijk. Dus deze pasta is écht een favorietje van mij! Gewoon lekker simpel, maarja dat is altijd precies zo lekker aan de Italiaanse keuken 🙂

Bundelzwammen koop je volgens mij tegenwoordig ook gewoon bij de supermarkt en anders kun je op zich ook wel andere paddenstoelen gebruiken. Wat jij lekker vindt! Ik gebruik 1 bol burrata voor 4 personen, maar als je wil, kun je ook 2 bollen kopen zodat iedereen een halve bol heeft. Burrata maakt namelijk alles wel extra lekker!

Als laatste bestrooi je de pasta met gehakte gerookte amandelen en dat geeft echt een mega lekkere smaak aan dit gerecht! De rooksmaak van de amandelen brengt namelijk juist dat hartige in de paddenstoelen, truffel en parmezaanse kaas extra naar boven! Echt een ingrediënt dat het hele gerecht beter maakt 🙂

Smakelijk!

Pasta met truffelroomsaus en bundelzwammen
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Pasta met truffelroomsaus en bundelzwammen

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Author: Eviekookt

Ingrediënten

  • 300 gram pasta naar keuze
  • klontje boter
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 280 gram bundelzwammen
  • peper en zout
  • 250 gram kookroom
  • 1 el truffelpuree
  • bosje tijm
  • parmezaanse kaas naar smaak
  • 1 bol burrata
  • handvol gerookte amandelen

Instructies

  • Kook de pasta al dente in ruim gezouten water volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Verhit de boter in een grote wokpan. Maak de ui schoon en snipper deze. Bak een paar minuten totdat de ui mooi zacht is.
  • Maak ondertussen de knoflook schoon en snipper deze ook. Voeg toe aan de pan en bak nog zo'n 2 minuten mee.
  • Borstel de bundelzwammen schoon en trek ze los van elkaar. Voeg toe aan de pan en bak nog zo'n 2 minuutjes mee (ze hoeven nu nog niet gaar te zijn). Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg dan de kookroom en truffelpuree toe. Breng de saus op smaak met lekker veel parmezaanse kaas. Roer er ook de blaadjes van de takjes tijm doorheen.
  • Laat even kort pruttelen en roer er als laatste de pasta doorheen. Verdeel de pasta over 4 borden. Verdeel hier de burrata overheen. Hak de amandelen grof en strooi deze over de pasta heen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.