Pompoen lasagne met ricotta bechamel, feta en pijnboompitjes

Pompoenlasagne met ricotta bechamel

Op de een of andere manier heb ik áltijd pompoen over als ik iets met pompoen maak. Aangezien ik meestal voor 2 personen kook, is één hele pompoen vaak wat veel. Deze pompoenlasagne maakte ik dus weer van een restje pompoen. Zeker geen straf hoor, want hij was heerlijk! Ik gaf manlief 3 keuzes: pompoenlasagne, pasta met pompoensaus en spekjes of pompoencurry met kikkererwten. En geen verrassing.. Aangezien hij superfan is van lasagne, werd het dus lasagne :p

En ik weet niet of jij al wel eens een gezonde lasagne op hebt, of een lasagne waarvan je niet meteen vol zit, maar ik dus niet :p Dat gaat met deze lasagne dan ook niet veranderen. Maar lekker dat ie is!

Ik combineer de romige pompoen met nog meer romigheid door een bechamelsaus te maken met ricotta. Wat elkaars zoetheid ook weer net wat versterkt. Dit compenseer ik door de notige smaak van pijnboompitjes toe te voegen en lekkere zoute feta over de pompoen te verkruimelen. En een lasagne is een lasagne niet als er geen heerlijke gegratineerde korst bovenop zit. En die maak ik door geraspte mozzarella over de pompoenlasagne te smelten. Dit krijgt een prachtige goudbruine korst in de oven. Ziet er super uit!

Dus ben je op zoek naar een gezonde lasagne? Dan raad ik je deze zeker af :p Maar ben je gewoon op zoek naar een lekkere lasagne met pompoen? Dan is dit een topper!

Smakelijk 😉

Pompoen lasagne met ricotta bechamel, feta en pijnboompitjes
Pin recept Delen op Facebook
5 van 2 stemmen

Pompoenlasagne met ricotta bechamel

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 1 flespompoen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • peper en zout
  • 1 el oregano
  • 1 el peterselie
  • bosje verse basilicum
  • 80 gram pijnboompitten

Ricotta bechamelsaus

  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 100 ml melk
  • 250 gram ricotta

Lasagne

  • 1 pak verse lasagne vellen
  • 150 gram geraspte mozzarella
  • 150 gram feta

Instructies

  • Snijd de pompoen in blokjes en kook dit in 15 minuutjes beetgaar in ruim gezouten water. Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de ui en de knoflook schoon en snipper deze. Fruit dit in wat olijfolie aan op laag vuur. Giet de pompoen af en voeg de stukjes pompoen bij de uien. Kruid met peper, zout, oregano en peterselie. Stamp de pompoen grof met een pureestamper.
  • Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een platte koekenpan. Hak de basilicum fijn en roer zowel de pijnboompitten als de basilicum door de gestampte pompoen. Maak de bechamelsaus door de boter in een hoge pan te verhitten. Voeg vervolgens de bloem toe aan de boter en bak dit ongeveer 3 minuutjes totdat de bloem gaar is. Voeg hier de melk en ricotta aan toe en klop met de garde goed door. Voeg eventueel nog wat melk toe als de bechamel te dik is.
  • Doe een laagje pompoen in een ovenschaal en giet hier wat van de bechamelsaus over. Verkruimel hier wat feta over en leg er een lasagnevel op. Herhaal deze stappen totdat alles in de ovenschaal zit. Eindig met een laagje mozzarella bovenop de bechamelsaus. Bak de lasagne in 20 minuten mooi goudbruin in de oven.
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.