Saté’s van biefstuk

Saté’s van biefstuk

0 Comments

Voor een rijsttafel maakte ik 3 verschillende soorten saté: kipsaté (saté ajam), varkenssaté (saté babi) en deze heerlijke saté van biefstuk. Allemaal stuk voor stuk lekker, vol Indonesische smaken, maar toch anders. Kijk dus vooral naar wat voor vlees jouw voorkeur uitgaat! In principe kun je de marinades wisselen met de verschillende vleessoorten. Maar persoonlijk vond ik dit lekkere combi’s!

Zelf maakte ik deze saté’s op de grillplaat, maar vooral omdat dat op dat moment het makkelijkst was. Maar nog lekkerder is het om deze saté’s op de barbecue te maken. Op die manier krijg je ook nog die heerlijke rokerige bbq smaak aan je saté’s. Wat het vlees nog lekkerder maakt!

Let er wel op dat je de biefstuk niet te ver door laat garen, dan wordt het vlees namelijk taai en dat is zonde. Ik vind zelf medium rare het lekkerst. Dat is eigenlijk gewoon een kwestie van even bruin laten worden aan alle kanten en eten maar. Houd je van iets meer doorbakken? Houd dan wat langer aan per zijde. Afhankelijk ook van de grootte van je saté’s is de garingstijd. Oefen hier even mee, dan krijg je uiteindelijk het beste resultaat.

Smakelijk!

Recept Afdrukken
Saté's van biefstuk
Saté's van biefstuk
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 8 minuten
Passieve Tijd 24 uur
Porties
personen
Ingrediënten
  • 600 gram biefstuk of entrecote
  • 4 el donkere sojasaus
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 1 el gemalen koriander
  • 1 el gemalen komijn
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 1 el sambal manis
  • 1 el citroensap
  • scheutje olie
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 8 minuten
Passieve Tijd 24 uur
Porties
personen
Ingrediënten
  • 600 gram biefstuk of entrecote
  • 4 el donkere sojasaus
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 1 el gemalen koriander
  • 1 el gemalen komijn
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 1 el sambal manis
  • 1 el citroensap
  • scheutje olie
Saté's van biefstuk
Instructies
  1. Snijd het rundvlees in kleine blokjes die geschikt zijn om saté's mee te maken. Meng vervolgens alle ingrediënten voor de marinade door elkaar en roer hier de blokjes biefstuk doorheen. Dek af en zet ten minste een nacht in de koelkast om te marineren. Hoe langer, hoe beter!
  2. Rijg de blokjes vlees aan een satéprikker en grill ze ongeveer 6 tot 8 minuten zodat ze rondom bruin zijn. Ik houd van mooi rood vlees (tegen het rauwe aan), dus voor medium kun je de saté's nog iets langer bakken. Serveer de saté's eventueel met een zelfgemaakte satésaus.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *