Wist je dat zelf spareribs maken best makkelijk is? Enige wat je er eigenlijk echt voor nodig hebt, is geduld :p Nou moet ik zeggen dat dat soms ook moeilijk is. Je moet namelijk wel even plannen voor deze spareribs. Ze moeten namelijk een nachtje marineren, 3 uur in de oven en dan nog even kort op de grill. En het liefst grill je ze natuurlijk op de barbecue!
De dry rub die ik maakte voor deze spareribs kun je ook prima gebruiken voor andere soorten vlees, zo gebruikte ik de rub ook voor een mooi stuk picanha. En is het bijvoorbeeld ook heel erg lekker om er kip drumsticks mee in te wrijven en ze dan gaart op de barbecue of in de oven 🙂 Genoeg opties!
Serveer met wat extra barbecuesaus om in te dippen en eventueel wat geroosterde maiskolven, of gewoon als onderdeel van een lekker uitgebreide barbecue 🙂 Zeker weten dat jij (en je gasten) hiervan gaan genieten!
Dit recept is onderdeel van een samenwerking met Meat Discounter
Smokey BBQ Spareribs
Ingrediënten
- 1,5 kilo spareribs
Dry rub
- 1 el gemalen komijn
- 1 el gemalen koriander
- 2 el paprikapoeder
- 1 el uienpoeder
- 1 el knoflookpoeder
- 1 tl cacao
- 1 t chilipoeder
- 1 tl bruine basterdsuiker
- 1 el gedroogde oregano
- 1 tl zout
- 1 tl peper
Overige ingrediënten
- goede kwaliteit barbecuesaus
Instructies
- Als je spareribs nog een wit vliesje hebben op de binnenkant van de rib, trek dit er dan vanaf en gooi het weg.
- Meng alle kruiden goed door elkaar en wrijf er de spareribs mee in. Het kan zijn dat je wat van de kruiden overhoud, bewaar dat dan, je kunt er het eigenlijk voor alle soorten vlees gebruiken.
- Dek de spareribs af en laat een nachtje marineren.
Spareribs in de oven
- Verwarm de oven voor op 150 graden. Pak de spareribs goed in aluminiumfolie in en leg ze voor 3 uur in de oven, dan vallen ze zo van het bot af.
- Bestrijk ze met de barbecuesaus en grill ze nog even af op de barbecue of op een rooster in de oven. Als je ze op de barbecue grillt, bestrijk ze dan tussendoor nog 1 of 2 keer met de barbecuesaus.