Ik ben zo dol op curry’s en mijn favoriet is toch wel de Massaman curry! Maar wat kost het veel tijd om die te maken.. Dus helaas heb ik niet zo vaak tijd om een goede Massaman curry te eten. Ik vind namelijk dat een goede curry toch zeker wel een paar uur moet stoven, totdat het vlees zo uit elkaar valt op je vork.
Voor een doordeweekse avond is zo’n Massaman curry dus niet te doen. Daar wilde ik een slimme oplossing voor bedenken. Dat werd dus een optie met biefstuk! En om de smaak dan toch wat interessanter te maken, voegde ik ook heerlijke gamba’s toe.
Hoewel het lekkerste aan een curry het heerlijke gestoofde vlees is. Natuurlijk in combinatie met de heerlijke kruiden. Vind ik deze combinatie van zachte malse biefstuk en zoete garnalen toch erg interessant en op een andere manier superlekker.
Wil je dus ook doordeweeks een heerlijke curry op tafel zetten? Dan kun je dit best een keer met biefstuk proberen. En houd je van Surf & Turf? Voeg dan, net als ik, heerlijke verse gamba’s toe.
Smakelijk!
Surf 'n Turf Massaman curry
Ingrediënten
Currypasta
- 1 el gemalen komijn
- 1 el gemalen koriander
- 2 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 2 stengels citroengras
- 0,5 rode peper
- verse koriander
- 1 el trassie
- peper
- zout
- 100 ml kokosmelk
Massaman curry
- 1 blik kokosmelk
- 1 el donkere sojasaus
- 1 el ketjap manis
- 1 el bruine basterdsuiker
- 1 el vissaus
- 2 limoenblaadjes
- 1 runderbouillonblokje
- 50 gram santen
- 1 tl keukentamarinde
- 4 aardappels
- 400 gram pandan rijst
- 200 gram biefstuk
- 200 gram garnalen
Instructies
- Maak de sjalotten, knoflook en rode peper schoon en hak in grove stukken. Snijd het wit van het citroengras in ringen. Voeg nu alle ingrediënten bij elkaar in de keukenmachine en maal fijn tot een mooie currypasta. Voeg peper en zout naar smaak toe. Bereid de pandanrijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Verhit een scheutje zonnebloemolie in een diepe pan en bak de currypasta een paar minuutjes totdat deze heerlijk begint te geuren. Voeg vervolgens de kokosmelk, ketjap, sojasuas, suiker, vissaus, limoenblaadjes, runderbouillonblok, santen en keukentamarinde toe en roer goed door elkaar. Snijd de aardappels in hapklare stukken en voeg deze ook toe. Laat dit nu ongeveer 20 minuten pruttelen.
- Bak na 15 minuten de biefstuk en garnalen met wat zout en peper heel kort in wat olie. Beiden moeten net gaar zijn. De biefstuk dus lichtbruin en de garnalen net roze. Roer dit door de curry en dien op met de rijst.
Hoi Evie,
Een heerlijk gerecht.
Welke soort biefstuk kun je het beste nemen?
Bij voorbaat hartelijk dank voor jouw antwoord.
Groetjes,
Manolito
Hi Manolito, Ik gebruik voor dit recept gewone kogelbiefstuk, die zijn lekker mals 🙂