Ik vind zwarte pasta dus echt heel erg cool. Het ziet er namelijk super uit! Maar wist je ook dat het anders smaakt dan gewone pasta? Zwarte pasta wordt namelijk gekleurd met inktvisinkt. En naast dat dit een mooie uitgesproken zwarte kleur heeft, heeft het ook een lichte smaak die je een beetje aan inktvis doet denken. Logisch natuurlijk, maar ook erg lekker 🙂
Ik kreeg deze zwarte pasta samen met wat andere leuke dingetjes van Oil & Vinegar. In dat pakket zat ook de truffelsaus die ik gebruik, de truffelolie en de het champagne azijn. Mocht je nou niet bij de Oil & Vinegar komen, dan kun je in plaats van truffelsaus ook truffel tapenade gebruiken. Truffelolie kun je nog wel bij de supermarkt vinden en voeg in plaats van de champagne azijn een scheutje prosecco toe 😉
Top je pasta af met lekker veel parmezaanse kaas, want dat maakt het natuurlijk helemaal af. Ik vond deze zwarte pasta met truffelsaus en parmezaan echt heel erg lekker. Maar met truffel en parmezaan kun je bij mij al niet veel meer mis doen :p Dan is het al gauw goed! Manlief vond het iets minder, maar die is dan ook niet zo’n fan van truffel.. tja dan houdt het gauw op, want dit gerechtje schreeuwt wel echt truffel! Maak dit dus vooral als je fan bent van truffel.
Smakelijk 🙂
Zwarte pasta met truffelsaus en spinazie
Ingrediënten
- 300 gram zwarte pasta (tagliatelle of linguine)
- klontje boter
- 2 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 50 gram pijnboompitten
- 300 gram verse spinazie
- 2 – 3 flinke el witte truffelsaus (oil & vinegar) of kies voor truffeltapenade
- scheutje kookroom
- 1 el champagne azijn (oil & vinegar)
- 1 el truffelolie
- parmezaanse kaas naar smaak
- peper en zout
Instructies
- Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking al dente. Verhit de boter in een grote wokpan. Maak ondertussen de sjalotten schoon en snipper deze. Fruit dit aan in de boter. Voeg dan de pijnboompitjes toe en rooster deze lichtbruin. Maak de knoflook schoon, snipper deze en voeg ook toe aan de pan. Bak mee totdat de ui en knofook lichtbruin is en de pijnboompitjes geroosterd zijn.
- Giet de pasta af en voeg deze toe aan de sjalotten in de pan. Voeg dan de spinazie toe en roer dit door de pasta heen totdat het iets geslonken is. Voeg dan de truffelsaus, truffelolie, champagne azijn en kookroom toe en roer goed door. Schaaf (of rasp) er de parmezaan boven en breng op smaak met peper en zout.