Ik ben fan van ceviche! Ik kan dat prima elke dag eten :p Het is namelijk heerlijk fris! En je kunt er heel erg veel mee variëren. En als je het goed aanpakt, kun je er ook prima een hoofdgerecht van maken. Ik serveer bijvoorbeeld vaak (zelfgemaakte) tortilla chips bij een ceviche.
Lekker om daarmee de ceviche op te scheppen en zo een heerlijk fris, zout en knapperig hapje te hebben 🙂 Zie de tip onder het recept voor zelfgemaakte tortilla chips en koop anders lekker een zak naturel tortillachips erbij, net zo makkelijk en ook heel erg lekker!
Deze ceviche maakte ik als onderdeel van mijn kerstdiner, maar zoals ik al zei: dit kan ik prima elke dag eten. En misschien is het een wat chique gerecht, maar ik vind het vooral heel erg lekker en zou het heel erg zonde vinden als ik dit alleen maar met kerst zou kunnen of mogen eten.. :p
Smakelijk!
Coquille ceviche met wodka
Ingrediënten
- 8 coquilles
- 1 kleine sjalot
- 1 rode peper
- 3 limoenen
- 1 tl honing
- 2 tl wodka
- paar blokjes verse mango
- geroosterde mais
- verse koriander
Instructies
- Snijd de coquilles in heel dunne plakjes en leg afgedekt in de koelkast klaar.
- Maak de sjalot en rode peper schoon en snijd beiden in heel dunne plakjes.
- Pers de limoenen uit en meng het sap met de wodka en de honing. Roer hier de rode peper en sjalot doorheen en dek af.
20 minuten voordat je wil eten:
- Roer de coquilles door de marinade en laat 20 minuten afgedekt staan.
- Leg de plakjes coquille op een bord (of in een kommetje) en garneer met blokjes mango, verse koriander en geroosterde mais.