Coquille ceviche met wodka, mango en krokante mais

Coquille ceviche met wodka

Ik ben fan van ceviche! Ik kan dat prima elke dag eten :p Het is namelijk heerlijk fris! En je kunt er heel erg veel mee variëren. En als je het goed aanpakt, kun je er ook prima een hoofdgerecht van maken. Ik serveer bijvoorbeeld vaak (zelfgemaakte) tortilla chips bij een ceviche.

Lekker om daarmee de ceviche op te scheppen en zo een heerlijk fris, zout en knapperig hapje te hebben 🙂 Zie de tip onder het recept voor zelfgemaakte tortilla chips en koop anders lekker een zak naturel tortillachips erbij, net zo makkelijk en ook heel erg lekker!

Deze ceviche maakte ik als onderdeel van mijn kerstdiner, maar zoals ik al zei: dit kan ik prima elke dag eten. En misschien is het een wat chique gerecht, maar ik vind het vooral heel erg lekker en zou het heel erg zonde vinden als ik dit alleen maar met kerst zou kunnen of mogen eten.. :p

Smakelijk!

Coquille ceviche met wodka, mango en krokante mais
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Coquille ceviche met wodka

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 5 minuten
Marineren:20 minuten
Totale bereidingstijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 8 coquilles
  • 1 kleine sjalot
  • 1 rode peper
  • 3 limoenen
  • 1 tl honing
  • 2 tl wodka
  • paar blokjes verse mango
  • geroosterde mais
  • verse koriander

Instructies

  • Snijd de coquilles in heel dunne plakjes en leg afgedekt in de koelkast klaar.
  • Maak de sjalot en rode peper schoon en snijd beiden in heel dunne plakjes.
  • Pers de limoenen uit en meng het sap met de wodka en de honing. Roer hier de rode peper en sjalot doorheen en dek af.

20 minuten voordat je wil eten:

  • Roer de coquilles door de marinade en laat 20 minuten afgedekt staan.
  • Leg de plakjes coquille op een bord (of in een kommetje) en garneer met blokjes mango, verse koriander en geroosterde mais.

Notities

Tip! Lekker met zelfgemaakte tortilla chips
Verwarm de oven voor op 180 graden. Knip de tortilla’s in puntjes en verdeel deze over een met bakpapier beklede bakplaat. Strijk met een keukenkwastje wat olijfolie over de tortillapuntjes en bestrooi ze met peper en zout. Bak ze in ongeveer 5 minuten lichtbruin in de oven.
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.