'Nduja stoofvlees met guanciale

‘Nduja stoofvlees met guanciale

Ik ben gek op de Italiaanse keuken én op stoofvlees. Een mooi moment om die twee samen te gooien dus 🙂 Ik maakte heerlijk Italiaans stoofvlees met ‘nduja (lekker spicy) en guanciale. In een rijke tomatensaus met rode wijn en een beetje balsamico azijn.

Ik denk niet dat het echt een Italiaans recept is, want toen ik tegen de Italiaanse man op de markt vertelde dat ik stoofvlees met de ‘nudja ging maken, zag hij er niet blij uit en zuchtte wat in het Italiaans. Maar gelukkig is het wel heel erg lekker stoofvlees! En dat vind ik eigenlijk belangrijker dan dat het authentiek is.

Ik bewaar ook altijd de korsten van mijn parmezaanse kaas, erg lekker namelijk om dat in een soepje of stoofvlees lekker mee te laten trekken. Geeft een heerlijke smaak aan je gerecht! Gewoon een zakje in de diepvries leggen waarin je de parmezaanse kaas korsten bewaart.

Smakelijk!

'Nduja stoofvlees met guanciale
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

‘Nduja stoofvlees met guanciale

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 2 uur
Totale bereidingstijd: 2 uur 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 1 kilo sukadelappen
  • zout en peper
  • scheutje olijfolie
  • 200 gram 'nduja
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 blik tomatenstukjes
  • 1 glas rode wijn
  • 2 el balsamico azijn
  • 1 parmezaanse kaas korst (optioneel)
  • paar takjes rozemarijn
  • 200 gram guanciale

Instructies

  • Snijd het vlees in even grote blokjes en kruid rondom goed met peper en zout.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een diepe stoofpan Bak hier het vlees in aan totdat het rondom mooi bruin is. Doe dit eventueel in porties zodat het vlees in een enkel laag in de pan past. Doe vervolgens al het vlees weer terug in de pan.
  • Voeg dan de 'nduja toe en bak mee totdat de 'nduja (bijna) gesmolten is. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak een paar minuutjes mee.
  • Voeg dan het blik tomatenblokjes toe. Giet het blikje vol met rode wijn en voeg dit ook toe. Doe er de balsamico azijn bij en roer alles goed door elkaar.
  • Leg de takjes rozemarijn en de parmezaanse kaas korst (optioneel) in het stoofvocht in de pan en laat afgedekt in 2 tot 3 uur gaar stoven. Haal rond het einde van de stoofvlees evt. het deksel van de pan om de saus wat in te laten koken.
  • Snijd de guanciale in stukjes en bak dit in een droge koekenpan mooi krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en roer dit op het laatste moment (net voor het serveren) door het stoofvlees heen.
  • Serveer het stoofvlees met verse pasta en garneer evt. met wat chili flakes voor nog meer spice!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.