Ik wilde weer eens wat gezonder eten. En omdat ik eigenlijk nog nooit iets met courgetti had gemaakt, heb ik een spirelli gekocht! En het eerste recept dat ik met mijn zelfgemaakt courgetti heb gemaakt, was deze bowl met courgetti en knoflookgarnalen.
Heerlijk simpel, gebaseerd op de pasta aglio olio con gamberi. Maar dan met courgetti! Je kunt ook nog wat cherrytomaatjes meebakken als je dat lekker vindt. Deze voeg je dan toe als je de garnalen bakt. Ze worden dan heerlijk zoet!
Ik vind dit een lekker gerechtjes, maar voor mij zal courgetti nooit echte pasta kunnen vervangen. Het is dus leuk, en vooral gezond, om af en toe te kiezen voor deze variant met knoflookgarnalen in plaats van de pasta variant. Maar mijn hart blijft toch zeker wel bij de pasta.
Maar, alles draait om balans, en daar past dit mooie gerechtje zeker bij. Een mooi simpel gerecht voor een doordeweekse avond. Liefst in de zomer, lekker in het zonnetje.
Smakelijk!
Courgetti met knoflookgarnalen
Ingrediënten
- 4 courgettes
- 3 sjalotten
- 6 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- laagje olijfolie
- zout
- peper
- 1 el peterselie
- 500 gram gepelde rauwe garnalen
- 50 gram parmezaanse kaas geraspt
Instructies
- Maak courgetti van de courgettes met een spirelli of gebruik kant en klare courgetti voor 4 personen. Meng in een zeef of vergiet met wat zout om het vocht uit de courgetti te halen. Maak de sjalotten, knoflook en rode peper schoon. Snipper de sjalot, snijd de knoflook in plakjes en de rode peper in halve ringetjes.
- Verhit een flinke laag olijfolie in een grote wokpan en fruit hier de sjalotjes 3 minuten in. Voeg vervolgens de knoflook en rode peper toe en bak nog 2 minuutjes mee. Breng op smaak met zout, peper en wat peterselie. Bak vervolgens de garnalen ongeveer 1 minuutje mee totdat ze roze zijn. Roer er nu de courgetti en parmezaanse kaas doorheen. Garneer eventueel nog met wat extra parmezaanse kaas.