Knorr Wereldgerechten: Mexicaanse Taco’s

Knorr Wereldgerechten: Mexicaanse Taco’s

Mijn take op de Mexicaanse Taco’s uit de Wereldgerechtenreeks van Knorr. Net ietsjes anders, maar wel helemaal Knorr. Ik maak namelijk een klein uitstapje naar de Mexicaanse Burrito’s. Ik jat namelijk die heerlijke crème fraîche saus en serveer deze bij mijn versie van de Mexicaanse taco’s van Knorr.

Ik doe het dus ietsjes anders dan Knorr. De smaken voor de taco’s stop ik namelijk volledig in de gehaktsaus. De saus die ik er dus apart bij serveer is volledig anders, maar wel typisch Knorr, alleen van een ander Wereldgerecht.

Ik heb trouwens laatst gehoord dat harde taco’s helemaal niet Mexicaans zijn. Ik weet niet waar ze verzonnen zijn en waar ze dus vandaan komen. Maar originele Taco’s horen gewoon zacht te zijn net als tortilla’s en fajita’s. Dat is in ieder geval de manier zoals taco’s in Mexico en Amerika worden gegeten.

Voor dit gerecht gebruik ik echter wel gewoon de harde tacoschelpen zoals in het Wereldgerecht van Knorr. Lekker knapperig en heerlijk in combinatie met de knapperige frisse groenten en het sappige gehakt.

Smakelijk!

Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Knorr Wereldgerechten: Mexicaanse Taco’s

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Gekruid gehakt

  • 500 gram rundergehakt
  • 1,5 el cajunkruiden
  • 1,5 el paprikapoeder
  • 1 tl cacao
  • 1 el komijn
  • 1 tl bruine basterdsuiker
  • snufje cayennepeper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • zout
  • peper

Taco’s

  • 10 tacoschelpen
  • 1 groot blik mais of 2 kleine blikjes
  • 3 rode puntpaprika’s
  • 1 kleine krop ijsbersgsla
  • 2 tomaten

Crème Fraîche saus

  • 250 ml crème fraîche
  • 2 el uienpoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl citroensap
  • 1 el peterselie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Rul het gehakt in een grote wokpan met alle kruiden, kruid het gehakt ook goed met peper en zout. Let wel op als je cajunkruiden met zout gebruikt, dat je niet nog teveel zout toevoegt. Proef dus om ervoor te zogen dat het niet te zout wordt. Maak de ui en knoflook schoon, snipper dit en voeg toe aan het gehakt in de pan. Voeg een scheut water toe en laat het gehakt lekker pruttelen zodat de smaken goed worden opgenomen.
  • Verwarm ondertussen de tacoschelpen in de oven zoals op de verpakking aangegeven. Snijd de tomaten en de paprika in blokjes. Scheur de ijsbergsla in stukken en giet de mais af. Meng voor de crème fraîche saus alle ingrediënten door elkaar. Vul de taco’s met het gehakt en de groenten en serveer met de crème fraîche saus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.