Zachte taco’s met crispy kabeljauw

Zachte taco’s met crispy kabeljauw

Een tijdje geleden besloot ik om mee te doen aan de swiepswoepswap van Mandy (van Mandyandmore.nl). Het idee is dat je dan een recept van een andere foodblogger uitprobeert en daar je eigen draai aan geeft.

Ik werd gekoppeld aan Debbie van Debsbakerykitchen.nl. En dat vond ik best lastig. Ik ben namelijk totaal niet van het bakken en om daar dan een eigen draai aan te geven, leek me iets te lastig. Daarom ging ik op zoek naar een inspirerend hartig gerecht. Mijn keuze is toen gevallen op de crispy kabeljauw met taco’s.

Ik moet wel heel eerlijk zeggen dat ik een totaal eigen draai aan het recept heb gegeven. Ik kreeg heel veel nieuwe ideeën door het recept van Debbie en heb deze dan ook in mijn versie verwerkt.

Allereerst heb ik geen harde tacoshells gebruikt. Ik heb namelijk laatst op mijn kop gekregen van mijn broer en een goede vriend die beiden regelmatig in Mexico en Amerika komen en me vertelden dat harde taco’s daar écht geen ding is. Daar eten ze namelijk zachte taco’s. Nou een echte eye opener voor mij. Maar dat betekende dus ook dat ik zelf eens een keer zachte taco’s moest gaan maken. En daar vond ik dit het perfecte moment voor!

Daarnaast verving ik de paprikasaus door een lekkere pittige tomatensalsa met mango, kruidde ik de kabeljauw met cajunkruiden en paneerde ik deze vervolgens met panko in plaats van polenta. Ik heb de polenta wel geprobeerd, maar vond het resultaat niet top.. Ik had dus twee batches gemaakt. Eentje met polenta en eentje met panko. En de panko won het by far!

Uiteindelijk een iets ander resultaat dan het recept van Debbie, maar daardoor denk ik juist extra leuk. Leuk hoe een recept je zo kan inspireren om een compleet nieuw recept samen te stellen! Ik ben in ieder geval heel blij dat ik hier aan mee heb gedaan en ga dit zeker vaker doen.

Smakelijk!

Zachte taco's met crispy kabeljauw en mango tomatensalsa
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Zachte taco's met crispy kabeljauw

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 30 minuten
Totale bereidingstijd: 1 uur
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Zachte taco's

 • 280 gram bloem
 • 2 tl bakpoeder
 • 3 el olijfolie
 • 180 ml water
 • 1 tl zout
 • olijfolie om in te bakken

Tomatensalsa met mango

 • 5 romatomaten
 • 1 rode ui
 • 1 teentje knoflook
 • 1 mango
 • 2 `verse jalapeñopepers zonder zaadlijsten
 • zout
 • peper
 • verse koriander
 • scheutje olijfolie

Crispy kabeljauw

 • 500 gram kabeljauw
 • 4 el cajunkruiden
 • 1 el bloem
 • 1 tl zout
 • 2 eieren
 • panko
 • zonnebloemolie
 • zure room

Instructies

Taco's

 • Roer voor de taco's alle ingrediënten voor het deeg door elkaar en kneed het goed door. Het deeg moet soepel zijn maar niet plakkerig. Is het te plakkerig? Voeg dan nog een beetje bloem toe. Is het te droog? Voeg dan nog een klein beetje water toe. Kneed het op een bebloemd blad ongeveer 5 minuten door. Pak het daarna in plasticfolie in en laat het rusten.

Tomatensalsa

 • Snijd de tomaten in stukjes en doe in een ruime kom. Snipper de ui en de knoflook fijn en voeg dit ook toe aan de kom. Maak een mango schoon en snijd deze in blokjes. Knip wat verse koriander boven de kom en roer alles goed door. Breng op smaak met peper en zout en roer en een klein scheutje olijfolie door.

Taco's bakken

 • Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en rol deze uit op een bebloemd blad. Ik rolde ze lekker dun uit, maar voor iets dikkere taco's kun je ze ook wat dikker laten. Verwarm vervolgens een scheutje olijfolie in een koekenpan en leg de taco hierin als deze op temperatuur is. Bak aan één zijde totdat de taco bobbels vertoont, draai 'm dan op en bak de taco nog even op de andere kant. Doe dit voor alle 8 de taco's en houd warm onder aluminiumfolie.

Cirspy kabeljauw

 • Snijd de kabeljauw in gelijke stukken. Roer vervolgens de cajunkruiden met de bloem en het zout los en doe dit in een diep bord. In het volgende diepe bord klop je de eieren los en in het derde bord doe je de panko. Pak vervolgens de blokjes kabeljauw en haal deze eerst door het cajunmengsel, vervolgens door het geklopte ei en als laatste door de panko.
 • Zet de kabeljauw opzij en verwarm een flinke laag zonnebloemolie in een wokpan. Frituur de blokjes vis in porties goudbruin. Houd warm onder aluminiumfolie terwijl je de rest bakt. Serveer de taco's met de crispy kabeljauw, tomatensalsa en een schep zure room.

2 gedachten over “Zachte taco’s met crispy kabeljauw”

 • Ziet er top uit! Ik ga ze ook eens proberen met panko, dat geeft ook altijd een lekker korstje. Toch grappig trouwens dat je dacht dat er vooral zoetigheid op mijn blog staat terwijl minstens de helft hartig is 🙂

  • Haha ja ik denk dat ik schrok van de ‘bakery’ in je naam ?

   Maar wat leuk dat je ze ook eens met panko gaat proberen! Ik vind dat altijd top voor een heerlijk krokant korstje ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.