Siu mai dim sum met garnalen, lente ui en sojasaus

Siu Mai dumplings met garnalen

Ik ging samen met een vriendin aan de slag om verschillende dim sum gerechtjes te maken. Waaronder deze open siu mai dimsum. Eigenlijk heel makkelijk om te maken, omdat ik kant en klare wontonvellen gebruikte, maar erg lekker en daardoor zeker de moeite waard! Wil je dus eens dim sum proberen te maken, maar wil je niet te moeilijk doen? Dan is dit recept perfect!

De gamba’s zijn heerlijk zoet van smaak en matchen daardoor perfect met de zoute sojasaus en de scherpe gember. De lente ui geeft de dim sum vervolgens een licht knapperig element. Heerlijk met de simpele dipsaus van sojasaus en sesamolie.

Waar moet je op letten? Dat de dim sum niet op de bodem van het stoommandje blijven plakken en dat ze niet aan elkaar plakken. Zou zonde zijn als ze helemaal uit elkaar vallen als je ze uit het mandje haalt. Wat ik dus had bij mijn eerste portie :p Met een velletje bakpapier op de bodem van je stoommandje voorkom je het plakken op de bodem. En om het tegen elkaar plakken te voorkomen, leg je ze gewoon niet te dicht bij elkaar 🙂

Lekker als voorgerechtje of als onderdeel van een dim sum of andere Chinese maaltijd.

Smakelijk! 😉

Siu mai dim sum met garnalen, lente ui en sojasaus
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Siu mai dumplings met garnalen

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 40 minuten
Porties: 20 dumplings
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Garnalen dim sum

  • 400 gram gamba’s rauw en gepeld
  • stukje gember van ongeveer 1 cm
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 lente uitjes
  • 1 el lichte sojasaus
  • 1 el rijstwijn (shaohsing)
  • mespuntje suiker
  • zout en peper
  • 20 wonton vellen
  • stoommandje

Dipsaus

  • 6 el lichte sojasaus
  • 1 el sesamolie

Instructies

  • Was de gamba's en dep ze droog. Snijd ze in kleine stukjes en doe ze in een kom.
  • Maak de gember en de knoflook schoon. Snipper de knoflook en rasp de gember. Meng dit door de stukjes gamba.
  • Snijd de lente uitjes in kleine stukjes en meng dit samen met de rest van de ingrediënten (behalve de wonton vellen) door de gamba's en breng op smaak met peper en zout.
  • Leg een stukje bakpapier op de bodem van het stoommandje. Pak een wonton vel en schep in het midden een lepeltje van het gamba mengsel. Vouw het wontonvel om de vulling heen en leg de siu mai in het stoommandje. Doe dit met alle wonton vellen totdat de vulling op is. Zorg dat er voldoende ruimte tussen de siu mai zit zodat ze niet aan elkaar plakken.
  • Doe dit met alle wonton vellen totdat de vulling op is. Zorg dat er voldoende ruimte tussen de siu mai zit zodat ze niet aan elkaar plakken.
  • Breng een laagje water aan de kook waar het stoommandje precies op past. Stoom de siu mai vervolgens 8 minuutjes boven het kokende water met het deksel op het stoommandje.
  • Maak ondertussen de dipsaus door de sojasaus met de sesamolie te mengen. Serveer de siu mai met de dipsaus.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.