Roggebrood met forel paté en zalmeitjes

Amuse van forelpaté

Ik kreeg echt heel erg lekker roggebrood in de Foodybox, van Van der Meulen. Ik ben persoonlijk echt fan van roggebrood, dus daar wilde ik iets leuks mee maken. En omdat ik al flink bezig was met kerstrecepten maken, besloot ik er een amuse mee te maken. Dit is best een flinke amuse, doordat roggebrood aardig vult :p Eentje per persoon is dan ook meer dan genoeg!

Eigenlijk wilde ik een soort mousse/paté maken van gerookte paling, maar dat kon ik helaas nergens vinden. Dus werd het gerookte forel, gelukkig ook heel erg lekker! Ik wilde in eerste instantie eigenlijk voor een mousse gaan, maar uiteindelijk werd het meer de structuur van een paté, vandaar de naam 😉 Desondanks gelukkig wel erg lekker nog steeds!

Ik garneer ze met micro kruiden (heeft de supermarkt vaak gewoon) en zalmeitjes, Vooral die zalmeitjes zijn zo lekker, spatten heerlijk kapot in je mond en voegen zo een ziltige smaak aan de amuse toe. Heel erg lekker! Een prima start van een kerstdiner 🙂 En zó gemaakt!

Smakelijk!

Roggebrood met forel paté en zalmeitjes
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Amuse van forelpaté

Voorbereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 20 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Forelpaté

  • 250 gram gerookte forel
  • 125 gram slagroom
  • snuf paprikapoeder
  • zout en peper

Garnering

Instructies

  • Snijd de stukjes roggebrood in vieren. Gebruik per amuse 2 vierkantjes van het roggebrood.

Forelpaté

  • Pureer de forel samen met de slagroom in de keukenmachine. breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder.

Opmaken

  • Leg op ieder bord 1 stukje roggebrood, schep hier wat forelpaté op. Dek af met het andere stukje roggebrood en schep hier ook nog wat forelpaté op.
  • Garneer met de zalmeitjes en kiemgroenten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.