Arancini met burrata en crispy chili oil

Arancini met burrata en crispy chili oil

Ik kom nog best wel eens mensen tegen die nog nooit hebben gehoord van arancini, super zonde! Want arancini is zó lekker.. En je kunt het natuurlijk vullen met de authentieke tomatenvulling, maar je kunt er ook lekker mee variëren (houd ik van!), dus ik vulde ze met een risottovulling met burrata, pecorino en crispy chili oil. Met een stukje mozzarella in het midden!

Als ik iets van arancini, bitterballen of gyozal maak, dan maak ik altijd lekker veel Dit zijn echt van die snacks die je heel goed kunt invriezen, en dan heb je altijd iets lekkers achter de hand voor bij een borreltje! Ik kan daar altijd heel erg van genieten 🙂 En mijn gasten ook haha!

Je kunt deze arancini lekker zo eten, maar met een klein beetje extra crispy chili oil (als je tegen de pit kunt) is helemaal lekker!

Geniet ervan 🙂

Arancini met burrata en crispy chili oil
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Arancini met burrata en crispy chili oil

Voorbereiding 1 uur
Bereiding 1 uur
Totale bereidingstijd: 2 uur
Porties: 16 arancini
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • klontje boter
  • 200 gram risottorijst
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 tl vetsin (MSG)
  • 50 gram geraspte pecorino
  • 1 bol burrata
  • 2 el crispy chili oil
  • 1 bol mozzarella
  • bloem
  • eiwit
  • paneermeel

Instructies

Risotto vulling

  • Verwarm een klontje boter in een diepe pan. Voeg dan de risotto rijst toe en bak nog zo'n 3 minuten mee, totdat de buitenkant van de korrels net niet meer hard wit is.
  • Voeg dan telkens soeplepel voor soeplepel de warme bouillon toe. Voeg telkens weer een nieuwe lepel als de vorige volledig is opgenomen door de rijst. Roer regelmatig. Na ongeveer 20 minuten is je rijst gaar.
  • Het kan zijn dat je niet alle bouillon gebruikt. Risotto maken is geen exacte wiskunde. Proef vooral! De korrel moet nét niet meer hard zijn van binnen.
  • Voeg dan de burrata, geraspte pecorino, crispy chili oil en vetsin toe en roer goed door elkaar.
  • Doe de risotto in een platte schaal en dek af met plasticfolie. Laaf afkoelen – eerst op kamertemperatuur, daarna in de koelkast.

Arancini maken

  • Snijd de mozzarella in kleine blokjes en zet klaar in een kommetje.
  • Zet 3 diepe borden of kommen klaar. Eentje met bloem, eentje met eiwit en eentje met paneermeel.
  • Pak een flinke eetlepel risotto en leg deze in je handpalm. Maak de rijst mooi plat en rond. De risotto is plakkerig genoeg dat het een mooie plak kan worden.
  • Leg een blokje mozzarella in het midden en vouw de risottorijst er omheen zodat je een kegelvormige arancini krijgt. Wentel deze vervolgens eerst door de bloem, dan door het eiwit en vervolgens door het paneermeel. Leg op een groot bord.
  • Doe dit totdat alles op is en je zo'n 16 tot 20 arancini hebt gemaakt. Bewaar ze afgedekt in de koelkast of vries ze (los van elkaar) in.

Arancini frituren

  • Verwarm een pannetje zonnebloemolie tot 180 graden (of zet de frietpan aan) en frituur de arancini in zo'n 5 minuutjes mooi goudbruin.
  • Frituur ze zo'n 7 minuten als je ze uit de vriezer bakt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.