Bruschetta is denk ik wel één van de meest bekende antipasti gerechtjes uit Italië. Waarvan de meest bekende variant die met tomaten en basilicum is. Maar je kunt hier zoveel meer mee! Het idee is namelijk top: een krokant broodje, belegd met allemaal lekkers!
Voor deze bruschetta maakte ik een topping van heerlijke zoete gegrilde paprika, met een pittig sjalotje, wat knoflook, verse basilicum en een lekkere Italiaanse olijfolie. Net wat anders dan je gewend bent, maar minstens zo lekker!
Maak je de bruschetta helemaal zelf? Dan kun je volgens onderstaand recept ook zelf de paprika’s grillen (extra lekker!), maar ook als je een snelle bruschetta op tafel wil zetten, kun je vooruit met dit recept. Dan kun je namelijk prima kant-en-klare gegrilde paprika’s uit een pot gebruiken 🙂 Net iets minder lekker dan zelf gemaakt natuurlijk, maar ook hartstikke lekker!
En houd je van lekker veel knoflook? Dan kun je de bruschetta, na het bakken, ook nog inwrijven met een opengesneden teentje knoflook. Op zich zit in deze bruschetta voldoende knoflook, dus het is niet per se nodig, maar wel heel lekker!
Smakelijk!
Bruschetta met geroosterde paprika
Ingrediënten
Geroosterde paprika’s
- 3 oranje paprika's
- olijfolie
- peper en zout
Bruschetta
- 1 stokbrood of ciabatta
- 1 kleine sjalot
- 2 teentjes knoflook
- flinke bos basilicum
- 1 el olijfolie
Instructies
Geroosterde paprika's
- Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten en stelen. Leg ze op de bakplaat en besprenkel met wat olijfolie en strooi er peper en zout overheen. Grill de paprika’s in de oven totdat het vel zwart blakert. dit is na 20 tot 30 minuten.
- Dek de paprika's af met folie en laat ze afkoelen. Op deze manier is het velletje straks makkelijk te verwijderen.
Bruschetta
- Snijd ondertussen het stokbrood in plakjes en bestrijk met wat olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak deze ongeveer 5 tot 10 minuten in de oven totdat de bovenkant goudbruin en knapperig is. Leg dit opzij totdat je het nodig hebt.
- Snipper ondertussen de sjalot en knoflook heel fijn en meng met 1 el olijfolie, peper en zout. Hak het bosje basilicum fijn en roer dit er ook doorheen.
- Trek nu voorzichtig de velletjes van de paprika. Dit zou nu makkelijk moeten gaan. Het velletje gooi je weg. De paprika snijd je vervolgens in kleine blokjes en roer je door de rest van het mengsel heen. Verdeel het paprikamengsel over de stokbroodjes en serveer als hapje of voorgerecht.