Buddha bowl met macadamia dressing en linzen

Buddha bowl met macadamia dressing

Ik kreeg de heerlijke nieuwe olie van Soilmates! Een macadamia olie, gemaakt van ‘lelijke’ macadamia nootjes, omdat deze anders afgedankt worden. Een heel goed initiatief vind ik, ook nog eens een heerlijke olie én het is een stuk goedkoper dan een fles olijfolie tegenwoordig 😉 Win-win-win dus!

Ik maakte er deze heerlijke vega(n) buddha bowl mee, met een heerlijke macadamia dressing 🙂 die heerlijk notig is, maar ook een beetje zoet, zout en pittig. Een heerlijke dressing die perfect past bij de ras el hanout kruiden die je bij de linzen gebruikt.

Ik ben niet echt bezig met gezond eten, maar dit gerechtje voelde wel goed 🙂 Zeker ook omdat het geen vlees bevat en ik over het algemeen best wel veel vlees eet, fijn om dat dan een keertje niet te doen!

Smakelijk 🙂

Buddha bowl met macadamia dressing en linzen
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Buddha bowl met macadamia dressing

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Geroosterde aardappel

Gebakken linzen

  • 2 rode uien
  • 1 pakje linzen van ongeveer 400 gram
  • 1 el ras el hanout
  • zout en peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 zakje baby spinazie

Macadamia dressing

Overige ingrediënten

  • 200 gram parelcouscous
  • klontje boter
  • 1 pot geroosterde paprika's
  • 150 gram feta
  • handjevol dadels

Instructies

Geroosterde aardappel

  • Schil de zoete aardappel en snijd in gelijke stukjes. Doe er de olie bij en kruid goed met peper en zout. Roer goed door elkaar en bak mooi krokant in de airfryer of oven in ongeveer 30 minuutjes.

Gebakken linzen

  • Maak de rode uien schoon en snijd in grove stukken. Verhit een scheutje macadamia olie in een grote pan en bak hier de rode uien in totdat ze net wat zachter zijn.
  • Giet de linzen af en voeg deze toe aan de pan. Breng op smaak met de ras el hanout, zout en peper.
  • Maak de knoflook schoon, hak fijn en voeg toe aan de pan. Bak nog 2 minuutjes mee en houd de linzen vervolgens warm op laag vuur.

Buddha bowl

  • Kook de parelcouscous al dente volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af en roer er een klontje boter doroheen.
  • Maak de dressing door de macadamia pasta, maple syrup en sriracha door elkaar te mixen (in de blender). Voeg zoveel macadamia olie toe totdat je een mooie smeuïge en iets vloeibare dressing hebt.
  • Snijd de paprika's en gelijke stukjes en snijd ook de dadels fijn. De feta kun je in blokjes snijden of zo gebruiken als het al blokjes zijn.
  • Roer de baby spinazie door de linzen totdat de spinazie net geslonken is.
  • Verdeel alle ingrediënten over 4 bowls en giet hier de dressing overheen. Roer goed door elkaar en geniet ervan!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.