Ik ben helemaal fan van de Koreaanse keuken! Heerlijk spicy met een prachtige combi in zout, zoet, zuur en umami. Deze keer ging ik voor Buldak. Een heerlijk gerecht van pittige kip gegratineerd onder een mooie gegratineerde kaaslaag. Kaas maakt namelijk alles beter :p
De kip wordt heerlijk spicy van de gochujang en gochugaru. Niet te spicy vind ik, maar precies goed. Kun je niet zo goed tegen pittig eten? Dan zou je beide hoeveelheden kunnen halveren. Houd je juist wel van spicy? Dan kun je het natuurlijk nóg iets pittiger maken door van beiden een extra eetlepel toe te voegen!
Ik serveerde noedels bij de Koreaanse kip, maar ik denk dat rijst er ook hartstikke lekker bij is. Eventueel met Koreaanse spinaziesalade voor extra groenten!
Geniet ervan 🙂
Buldak: Koreaanse pittige kip met kaas
Ingrediënten
- 600 gram kippendijen
- 2 el gochujang
- 2 el gochugaru
- 2 el donkere sojasaus
- 4 el mulyeot
- 4 teentjes knoflook
- stukje gember van ongeveer 1 cm
- scheutje zonnebloemolie
- 6 lente uitjes
- 100 ml kippenbouillon
- 1 tot 2 zakjes geraspte mozzarella
Instructies
- Verwarm de oven voor op de grillstand (evt. met hetelucht op 200 graden)
- Snijd de kippendijen in blokjes. Meng dit met de gochujang, gochugaru, donkere sojasaus en mulyeot. Roer goed door elkaar.
- Maak de knoflook schoon en pers deze uit. Roer dit ook door de kip.
- Schil de gember en rasp deze. Meng de gember ook door de kip.
- Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote wokpan. Bak hier de gemarineerde kippendij in totdat deze gaar is.
- Maak de lente uitjes schoon en snijd deze in ringetjes. Voeg dit toe aan de pan en roer alles even goed door. Houd een deel achter voor de garnering.
- Voeg dan de kippenbouillon toe en kook in totdat de saus wat dikker is.
- Doe de kip over in een ovenschaal en strooi hier de geraspte mozzarella overheen.
- Grill totdat de kaas mooi gegratineerd en bruin is. Bestrooi met de achtergehouden lente uitjes.
- Serveer de buldak met rijst of noedels.