Caponata bruschetta

Caponata bruschetta

Ik maakte deze caponata bruschetta voor een vegetarisch avondje, met Italiaans thema omdat ik Italiaans gewoon altijd lekker vind 🙂 We waren met z’n 4’en dus deze hoeveelheid was een beetje veel :p Zeker omdat ik natuurlijk nog heel veel meer gerechtjes op de planning had. Maar ze waren wel heel erg lekker! Als je ook denkt te veel te hebben, kun je de bruschetta (broodjes) en de caponata apart bewaren en later beleggen. Bak de broodjes dan nog kort knapperig in de oven.

Heb je meer gasten? Dan zou ik deze caponata bruschetta zeker op tafel zetten! Ze zijn namelijk superlekker en helemaal niet moeilijk om te maken. De caponata moet alleen even inkoken en stoven totdat de aubergine mooi zacht is en de saus lekker dik. Maar dat kost alleen maar wat tijd, geen moeite 🙂 Dus heb je de tijd, zet deze bruschetta dan zeker op je menu!

Ik maak niet vaak (bewus) vegan recepten, maar dit is er weer zo eentje. Super smaakvol, en helemaal vega(n). Perfect voor als je zelf even geen vlees wil eten of echt op zoek bent naar een vega(n) hapje 🙂

Geniet ervan!

Caponata bruschetta
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Caponata bruschetta

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 30 minuten
Totale bereidingstijd: 1 uur
Porties: 24 bruschetta
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Caponata

  • 1 aubergine
  • 4 el olijfolie
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • 200 gram geroosterde paprika uit een pot
  • 1 blik tomatenblokjes
  • zout en peper
  • 2 el kappertjes
  • 2 el olijven
  • 2 el rozijnen
  • 1 el balsamico azijn
  • 1 tl suiker

Bruschetta

  • 1 stokbroodje
  • (gerookte) olijfolie
  • zout en peper

Topping

  • bosje verse peterselie
  • chiliflakes
  • geroosterde pijnboompitjes

Instructies

Caponata

  • Snijd de aubergines in even grote blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Verhit de olijfolie in een grote wokpan en bak hier de aubergine blokjes in totdat ze mooi zacht zijn.
  • Maak de ui schoon en snipper deze. Voeg toe aan de aubergine in de pan en bak totdat de ui glazig is. Maak de knoflook schoon en snipper deze ook. Voeg toe aan de pan en bak nog een minuut of 3 mee.
  • Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak een paar minuutjes mee. Snijd ondertussen de geroosterde paprika in even grote stukjes en roer dit vervolgens ook door de saus.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met peper en zout. Laat pruttelen totdat de aubergine boterzacht is en je een mooie ingedikte saus hebt.
  • Snijd de olijven in plakjes en voeg deze samen met de rozijnen en kappertjes toe. Roer nu ook de suiker en balsamico azijn door de saus.

Bruschetta

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het stokbrood in sneetjes. Bestrijk elk sneetje stokbrood met wat truffelolie. Strooi hier wat peper en zout over. Leg de broodjes in een enkele laag op een ovenrooster en rooster ze in zo'n 5 minuutjes lichtbruin. Laat even afkoelen.
  • Verdeel de caponata over de broodjes en garneer met wat verse peterselie, chiliflakes en geroosterde pijnboompitjes. Lekker als borrelhapje of voorgerecht!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.