Carpaccio bruschetta

Carpaccio bruschetta

Carpaccio is heerlijk en bruschetta is heerlijk! Waarom zouden we het niet combineren dan? Dat was in ieder geval wat zich ongeveer in mijn hoofd afspeelde toen ik besloot om deze heerlijke carpaccio hapjes te maken 🙂 De perfecte start van je kerstdiner of van een ander etentje! Of gewoon als borrelhapje in de zomer of op een feestje misschien? Eigenlijk is elk excuus om deze bruschetta te maken een goed excuus :p Ze zijn namelijk heerlijk!

En ook niet onbelangrijk: erg makkelijk en snel om te maken. Je kunt de stokbroodjes zelfs al wat eerder roosteren, zodat je ze alleen nog hoeft te toppen met de carpaccio. Rooster dan ook de pijnboompitjes alvast en schaaf de parmezaan alvast in flakes. Dan hoef je de bruschetta net voor het serveren alleen nog maar te beleggen, en dat heb je zeker in 5 minuutjes gedaan 🙂

Zo kun je lekker relaxed je etentje beginnen. En verras je je gasten toch met een heerlijk voorafje! Ik serveerde deze carpaccio bruschetta als een klein voorafje, een soort amuse, en ging daarna door met het voorgerecht, hoofdgerecht en toetje natuurlijk 🙂 Een kleine binnenkomer dus, om de eetlust op gang te brengen.

Smakelijk!

Carpaccio bruschetta
Pin recept Delen op Facebook
3.67 van 6 stemmen

Carpaccio bruschetta met truffelmayo

Voorbereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 20 minuten
Porties: 20 bruschetta
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 1 rustiek wit stokbrood
  • truffelolie
  • peper en zout
  • truffelmayonaise
  • beetje rucola
  • 120 gram carpaccio
  • handjevol pijnboompitten
  • handjevol Parmezaanflakes
  • dikke balsamicodressing

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (grillstand). Snijd het stokbrood in plakjes en bestrijk met de truffelolie. Bestrooi met wat zout en peper en rooster ze in een paar minuutjes lichtbruin in de oven. Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een droge koekenpan.
  • Laat de broodjes volledig afkoelen en smeer er wat truffelmayonaise op. Beleg vervolgens in deze volgorde met: de rucola, carpaccio, pijnboompitten en parmezaanse kaas flakes. Breng op smaak met zout en peper en doe een paar druppels balsamicodressing op de bruschetta (optioneel).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.