Kun je geloven dat ik voor deze Sinterklaas arretjescake nog nooit arretjescake had gemaakt? Terwijl dit denk ik wel een van de makkelijkste Nederlandse recepten is! Vroeger toen ik op de basisschool zat, toen je nog ongezonde traktaties mee mocht nemen, was dit een van de dingen die de meeste kinderen maakten. Omdat het zo supermakkelijk én lekker is! Misschien niet het meest verstandige met de rauwe eieren, maarja zolang het maak lekker was he 😛
Dus ik besloot ook eens aan de arretjescake te gaan! Niet de gewone arretjescake, maar een ware Sinterklaasversie! Niet zo heel veel anders natuurlijk. In deze versie voeg je alleen wat speculaaskruiden toe en gebruik je natuurlijk Sinterklaas snoep en pepernoten in plaats van gewone koekjes.
En dan krijg je dus een superlekkere, maar érg machtige, arretjescake! Overigens ook een toprecept voor als je van je Sinterklaas snoep af wil 🙂 Ik heb namelijk altijd erg veel over na Sinterklaas, kan me voorstellen dat meer mensen dat hebbe 😉
Smakelijk!
Sinterklaas arretjescake
Extra benodigdheden
- Cakeblik
Ingrediënten
- 2 eieren
- 200 gram bruine basterdsuiker
- 3 el cacao
- 1 el speculaaskruiden
- 250 gram ongezouten roomboter
- chocolade pepernoten
- gewone pepernoten
- Sinterklaas snoepjes
Instructies
- Mix de eieren en de bruine suiker tot een mooi luchtig en bleek mengsel. Mix hier vervolgens de cacao en de speculaaskruiden doorheen.
- Smelt dan de boter en roer deze door het ei-mengsel heen. Hak je pepernoten en snoepjes grof en roer dit door het beslag heen.
- Bekleed een cakevorm met plasticfolie. Vet 'm eventueel eerst in, dan blijft het plasticfolie beter zitten. Stort het beslag in de cakevorm, druk goed aan en dek af met het plasticfolie. Laat zo'n 6 uur opstijven in de koelkast.