Een tijdje terug maakte ik heel erg veel gyoza, 4 verschillende soorten en van elke soort lekker veel zodat ik een mooi voorraadje in de diepvries heb. De recepten voor de verschillende gyoza komen wat verspreid online om geen gyoza overload te krijgen :p
Je kunt al kip gyoza en kimchi gyoza op mijn website vinden en nu ook deze heerlijke gyoza met eend, geïnspireerd op de klassieke combinatie van geroosterde pekingeend met lente ui en hoisin. Maar dan anders en lekker makkelijk omdat je kant-en-klaar geroosterde eend gebruikt. En gyoza velletjes.
Het vouwen van de gyoza kost even wat tijd om onder de knie te krijgen, maar probeer vooral wat uit. In principe maakt het niet zo heel veel uit natuurlijk hoe ze eruit zien. Als ze maar goed dicht zitten. En goed smaken natuurlijk, maar dat komt met dit recept helemaal goed!
Smakelijk 🙂
Eenden gyoza met hoisinsaus
Ingrediënten
- 1 pak gyoza vellen uit de diepvries
Vulling
- 500 gram gegaarde eend zonder bot
- 3 el hoisin saus
- 2 teentjes knoflook
- stukje gember
- 4 lente uitjes
Instructies
- Laat de eend op tijd ontdooien. Rooster deze in een voorverwarmde oven totdat de huid mooi krokant en bruin is.
Gyoza maken
- Laat de eend afkoelen en trek het eendenvlees uit elkaar tot mooie dunne sliertjes en snijd de huid in kleine stukjes.
- Maak de knoflook en de gember schoon en hak fijn of rasp. Maak de lente ui ook schoon en snijd in dunne ringetjes en hak die vervolgens ook fijn.
- Meng de knoflook, gember en lente ui door de hoisin saus. Roer daar vervolgens ook de eend doorheen.
- Pak een lepeltje vulling en schep dit in het midden van het gyoza velletje. Maak je vinger lichtjes nat en bevochtig daarmee de buitenste rand van het deegvelletje.
- Vouw het gyozavel dubbel en vouw het aan één kant in kleine vouwtjes dicht. Gewoon met je vingers dichtdrukken zou voldoende moeten zijn. Bewaar de gyoza onder plasticfolie of een schone licht vochtige theedoek totdat je ze allemaal gevouwen hebt.
Gyoza bakken
- Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan op matig vuur. Leg de gyoza hier met de onderkant naar beneden in en bak ze in 3 tot 5 minuten mooi krokant aan de onderkant (check na 4 minuutjes).
- Als je gyoza mooi bruin en krokant zijn besprenkel je de gyoza met 50 ml water en doe je het deksel op de pan.
- Stoom de gyoza in 5 minuten mooi gaar, al het water zou dan verdampt moeten zijn.
- Ik serveerde de gyoza met extra hoisin saus om ze in te dippen.