Emping met coquille, wakame en zalmeitjes

Emping met coquille en zalmeitjes

Voor dit receptje haalde ik inspiratie uit het kookboek Cocina Nikkei (prachtig boek!) en combineerde dat idee met nog wat extra Japanse smaakmakers. En daar kwam dit heerlijke voorgerechtje uit voort! Een mooie krokante emping (ik koos voor emping manis, maar gewone kan natuurlijk ook) belegd met licht-gemarineerde coquilles, kewpie mayonais, wakame en zalmeitjes.

Ik vind dit een heel leuk voorgerechtje. Een soort reuze amuse eigenlijk :p Ik vind het ook altijd leuk om Aziatische smaken in mijn kerstmenu te verwerken. En dat kan heel leuk met zo’n starter.

Je kunt de verschillende elementen al van te voren voorbereiden. Bewaar de emping dan in een luchtdicht bakje met een stukje keukenpapier om het vocht op te nemen. En bewaar de rest ook apart van elkaar. Voeg alle elementen pas net voor het serveren bij elkaar, zodat alles lekker vers blijft.

Smakelijk!

Emping met coquille, wakame en zalmeitjes
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Emping met coquille en zalmeitjes

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • zonnebloemolie om te frituren
  • 4 grote emping nog niet gebakken
  • 4 coquilles
  • 1 el lichte sojasaus
  • 1 tl miso
  • 4 el kewpie mayonaise
  • wakame zeewiersalade
  • zalmeitjes

Instructies

  • Verhit voldoende zonnebloemolie in een hoge pan (tot 180) graden om de ongebakken emping in te frituren. Frituur de emping totdat deze net uitgezet en krokant is, dit gaat heel snel. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Snijd de coquilles horizontaal in plakken en meng dit met de sojasaus. Doe samen in een ziplock zakje en laat ongeveer een half uurtje marineren. Meng de miso met de kewpie mayonaise en zet weg tot gebruik.
  • Leg op elk bordje 1 emping. Verdeel hier de keywpie mayonaise overheen. Leg daar de plakjes coquille bovenop. Garneer met de wakame en zalmeitjes

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.