Een amuse staat altijd heel erg leuk en is een mooie start van je kerstdiner 🙂 Alleen.. is het zo’n klein hapje dat je er denk ik niet zo heel lang voor in de keuken wil staan. Komt dat even goed uit! Want dat hoeft ook helemaal niet.
Deze amuse met pesto en gamba’s is zó makkelijk, dat je er die 10 minuten echt wel even aan kunt besteden. De meeste tijd ben je waarschijnlijk kwijt aan het mooi opmaken van de hapjes. Want de rest is echt peanuts!
Je maakt een simpele pestocrème van mascarpone en pesto, spuit dat op een toastje, gamba er op en nog versieren met wat zalmeitjes.. klaar! Easy toch? Maar wel heel erg lekker!
Geniet ervan 🙂
Gamba amuse met pestocrème
Extra benodigdheden
- spuitzak
Ingrediënten
- 100 gram mascarpone
- 2 el koelverse groene pesto
- 1 el geraspte parmezaanse kaas
- 12 grote gekookte gamba's
- 12 ronde kuip toastjes
- zalmeitjes
- peper
Instructies
- Meng de mascarpone met de groene pesto en de parmezaanse kaas en breng op smaak met zwarte peper. Doe over in een spuitzak.
- Spuit de pestocrème op de toastjes, leg hier een grote gamba op. Versier met de zalmeitjes en strooi er wat zwarte peper overheen.