Kip kerrie, ik denk dat we er allemaal wel mee zijn opgegroeid, en waarschijnlijk heeft die kip kerrie niets met de authentieke kip kerrie te maken. Deze ook niet, geeft helemaal niets, als het maar lekker is 😉 En deze kip kerrie is heerlijk! Heel anders dan de kip kerrie waar ik mee opgegroeid ben, want dat vond ik maar niks. Mijn moeder wilde het namelijk gezond maken en maakte kip kerrie met zilvervliesrijst. Goed bedoeld, maar ik vond het helemaal niks..
Gelukkig ben ik inmiddels oud genoeg om lekker zelf te bepalen wat ik in mijn kip kerrie stop en of ik ‘m met ‘gezonde’ rijst wil maken of met gewone rijst :p Deze kip kerrie bevat wel lekker veel groenten en zelfs wat fruit! Ik vind dat stukjes verse ananas namelijk altijd wel bij een kip kerrie passen 🙂
Daarnaast gebruikte ik kipgehakt en gamba’s om net een andere draai te geven aan deze kip kerrie! Een heerlijke variant van de ‘authentiek’ Nederlandse kip kerrie, maar dan met kipgehakt en gamba’s! Zeker eens proberen 🙂
Smakelijk!
Gebakken kip kerrie rijst met gamba’s
Ingrediënten
- 200 gram gekookte basmatirijst
- 500 gram kipgehakt
- zout en peper
- 2 sjalotten
- stukje gember
- 4 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 2 el kerrie
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl kurkuma
- 1 tl gemalen komijn
- 200 gram boontjes
- 200 gram gamba's
- 200 gram diepvries erwtjes
- 2 el ketjap asin
- 2 el ketjap manis
- 200 gram verse ananas
Topping
- 2 lente uitjes in ringetjes
- cashewnootjes
- verse koriander
Instructies
- Kook de basmati rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Doe dit het liefst een dag van te voren, anders een paar uur.
- Bak het kipgehakt rul in een grote wokpan. Breng op smaak met peper en zout.
- Maak de sjalotten schoon en snipper ze. Voeg toe aan het gehakt en bak de sjalot totdat deze net gaar is.
- Maak ondertussen de gember, rode peper en knoflook schoon. Snipper de rode peper en de knoflook en rasp de gember. Voeg dit toe aan de pan en bak zo'n 2 minuutjes mee.
- Voeg vervolgens de kerrie, chili, kurkuma en komijn toe en roer goed door elkaar.
- Maak de boontjes schoon en kook deze in zo'n 5 minuten net gaar in ruim gezouten water.
- Bak ondertussen de gamba's mee met het kipgehakt en voeg de rijst toe. Bak de rijst ook even op (middel)hoog vuur mee totdat deze mooi krokant is.
- Voeg dan de boontjes, erwtjes, ketjap manis en ketjap asin toe. Roer alles goed door op middelhoog vuur.
- Voeg de stukjes ananas toe en garneer met ringetjes lente ui, cashewnootjes en verse korianderblaadjes.