Ik zie bij de Lidl vaak van die mooie gele courgettes liggen, dus mijn handen kriebelden al een tijdje. Daar wilde ik iets mee doen! Daar is dit recept voor gele courgettesoep met kokos uitgekomen. Een heerlijke groentesoep met de zoete smaak van kokos en mais en de zoute smaak van trassie en vissaus. Met een licht zuurtje van de limoen. Een deel van de soep pureer je, waarna je de hele maiskorrels nog toevoegt voor een knapperig structuurtje in de soep.
Laatst kwam mijn tante eten en die vertelde over haar courgettesoep met kokosroom. Dat vond ik een goed idee! Maar niet geschikt voor mijn groene courgettesoep. Hier moest dus een nieuw recept voor komen! En 1 + 1 is 2. De mooie gele courgettes van de Lidl met de kokosroom van mijn tante. En de Thaise smaken van mij 🙂
Het werd dus een mooie combinatie van een simpele courgettesoep met Thaise invloeden door de kokosmelk, limoen, koriander en vissaus. Het idee van de mais haalde ik dan weer uit de heerlijke Noodlesoep van de XU Noodlebar in Eindhoven. Niet helemaal hetzelfde, maar ik vind het altijd heerlijk met die knapperige zoete maiskorrels.
Grappig feitje, vroeger vond ik mais verschrikkelijk. Vooral die uit blik! Terwijl ik er nu heerlijk van kan genieten. Ondanks dat ik mais uit een blikje tegenwoordig ook hartstikke lekker vind, vind ik verse maiskolven toch nog net wat lekkerder. Ach, verschil moet er zijn he 😉 Ga jij vanavond deze heerlijke gele courgettesoep maken?
Smakelijk eten dan!
Gele courgettesoep met kokos en mais
20 augustus 2020Ingrediënten
- 3 gele courgettes
- scheutje olijfolie
- zout en peper
- 2 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- stukje gember van ongeveer 1,5 cm
- 1 tl trassie
- 1 blik kokosmelk à 400 ml
- 2 el vissaus
- 1 el limoensap
- 1 blik mais à 300 gram
- bosje verse koriander
Instructies
- Snijd de courgettes in blokjes. Verhit een scheutje olijfolie in een hoge soeppan en bak hier de courgette in met wat peper en zout naar smaak.
- Maak de sjalotten, knoflook en gember schoon en hak fijn. Voeg dit toe aan de courgette in de pan. Bak ook een paar minuten mee. Voeg dan ook de trassie toe en bak dit ook even mee.
- Voeg vervolgens de kokosmelk, vissaus en het limoensap toe. Breng tegen de kook aan.
- Nu ga je de soep pureren. Ik doe dat het liefst met een staafmixer, maar je kunt de soep ook overdoen in een keukenmachine of blender. Pureer totdat je een mooie dikke soep hebt. Vind je de soep iets te dik? Voeg dan nog een beetje kokosmelk of bouillon toe.
- Giet het blikje mais af en voeg de mais toe aan de soep. Verdeel de soep over 2 kommen en garneer met de verse koriander.







Moet deze soep helemaal niet koken?
Ik zal het wat duidelijker in het recept zetten. Maar je verwarmt ‘m één keer goed tot tegen de kook. Alle ingrediënten zijn namelijk al gaar, dus je hoeft ‘m niet door te laten koken. Hij moet vooral gewoon goed warm zijn 🙂