Courgettesoep met rivierkreeftjes

Courgettesoep met rivierkreeftjes

Weer een lekker makkelijk gerechtje. Een supersimpele courgettesoep die binnen 20 minuutjes op tafel staat. De kracht van deze soep vind ik juist zijn eenvoud. De held van het gerecht is de courgette en dat is ook hoe het hoort te zijn. Een heerlijke pure soep met een prachtige groene smaak. Je kunt de soep ook zonder rivierkreeftjes eten, maar ik vind de zachte smaak van de garnalen hier juist heerlijk bij.

Deze courgettesoep zit bomvol groenten, je eet namelijk één courgette per persoon. Dus supergezond! Verder voeg je ook niet veel toe, alleen wat zout en peper voor de smaak. Vaak zie ik dat mensen room aan hun courgettesoep toevoegen. Maar dat is helemaal niet nodig. Door juist niet zoveel bouillon toe te voegen behoud je de natuurlijke dikke consistentie van de soep. Daardoor is de soep al mooi dik en romig. Extra room toevoegen is dan dus helemaal niet nodig!

Ook lekker! Bak eens wat parmezaancrackertjes bij de soep. Schep een bergje geraspte parmezaan op een met bakpapier beklede bakplaat en zet dit een paar minuten in een voorverwarmde oven. De parmezaankoekjes zijn klaar als ze mooi gesmolten en goudbruin zijn. Laat de koekjes even hard worden buiten de oven en serveer ze bij de soep.

Smakelijk!

Recept Afdrukken
Courgettesoep met garnalen
Courgettesoep met garnalen
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 courgettes
  • zout
  • peper
  • 1 liter garnalenbouillon
  • staafmixer
  • 250 gram rivierkreeftjes of (Hollandse) garnalen
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 courgettes
  • zout
  • peper
  • 1 liter garnalenbouillon
  • staafmixer
  • 250 gram rivierkreeftjes of (Hollandse) garnalen
Courgettesoep met garnalen
Instructies
  1. Maak de ui schoon en snipper deze. Maak ook de knoflook schoon en pers deze uit. Verwarm een beetje olijfolie in een diepe soeppan en bak hier de ui en knoflook 2 minuutjes in totdat de ui net glazig is. Snijd de courgettes in blokjes en voeg dit toe aan de pan. Kruid met peper en zout naar smaak. Bak de courgettes ongeveer 5 minuten totdat ze net zacht zijn.
  2. Voeg zoveel garnalenbouillon toe dat de courgette net onder staat. Dit is ongeveer een halve liter tot een liter. De hoeveelheid bouillon die je toevoegt is ook afhankelijk van de dikte die je wilt. Ik houd van dikke soep, dus ik voeg niet zo veel bouillon toe. Pureer de soep vervolgens met een staafmixer en verdeel over 4 kommen. Verdeel de rivierkreeftjes ook over de 4 kommen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *