Gevulde kippendijen met mozzarella, parmaham, pijnboompitjes en zongedroogde tomaten

Gevulde kippendijen met mozzarella en parmaham

Ik krijg regelmatig de vraag of ik ook wel eens gezond eet en of ik ook eens wat gezonds op Eviekookt wil zetten.. Nu heb ik zelf niet echt idee dat ik niet gezond eet en moet ik heel eerlijk zeggen dat ik ook niet echt verstand heb van gezonde voeding. Voor mij is gezond eten namelijk een goed gevarieerd eetpatroon. Zo eet ik de ene dag inderdaad een pasta met lekker veel room, vlees of vis en weinig groenten, maar kan ik de andere dag een vega maaltijd eten die juist bomvol groenten zit!

Maarja ik houd nou eenmaal van romige curry’s, brood en zelfgebakken koekjes. Hoewel ik van de koekjes het overgrote deel weggeef of aan manlief voer :p Dus écht gezond gaat Eviekookt nooit worden. Ik denk dat daar namelijk al voldoende alternatieven voor zijn. Maar het is niet zo dat je helemaal niks gezonds op mijn website vindt. Alles is namelijk zelfgemaakt en daardoor vaak al een stuk gezonder dan wanneer je hetzelfde uit een kant-en-klaar pakje of zakje maakt 😉

Maar omdat ik zelf ook wel eens zin heb in een lichte maaltijd: vandaag het recept voor deze heerlijke gevulde kippendijen met simpele gegrilde groenten. Een heerlijk licht en makkelijk gerechtje. Dat je niet veel tijd kost, omdat de oven het meeste werk doet. Dat zijn de beste gerechten, toch?! Geniet dus van dit gezonde? gerechtje! 🙂

Smakelijk!

Gevulde kippendijen met mozzarella, parmaham, pijnboompitjes en zongedroogde tomaten
Pin recept Delen op Facebook
4.25 van 4 stemmen

Gevulde kippendijen met mozzarella en parmaham

Voorbereiding 20 minuten
Oventijd:30 minuten
Totale bereidingstijd: 50 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Groenten

  • 1 courgette
  • 100 gram groene aspergetips
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 150 gram cherrytomaatjes
  • olijfolie
  • oregano
  • zout en peper

Gevulde kippendijen

  • 4 kippendijen
  • 4 plakken parmaham
  • 1 bol mozzarella
  • zongedroogde tomaatjes op olie
  • 4 el pijnboompitten

Instructies

Groenten

  • Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de uiteinden van de courgette en snijd de rest in hapklare stukken. Halveer grote champignons en laat de kleintjes heel. Verdeel de courgette, champignons, aspergetips en cherrytomaatjes over 1 (of meerdere) ovenschalen. Besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met peper, zout en wat gedroogde oregano
  • Verdeel de courgette, champignons, aspergetips en cherrytomaatjes over 1 (of meerdere) ovenschalen. Besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met peper, zout en wat gedroogde oregano

Gevulde kippendijen

  • Leg de kippendijen plat op een snijplank met de binnenzijde naar boven. Leg hier een plak parmaham op, gevolgd door 1 of 2 plakjes mozzarella (ik deed er 2), een paar zongedroogde tomaatjes (1 laagje is genoeg) en een eetlepel pijnboompitten.
  • Doe dit bij alle 4 de kippendijen. Vouw ze dubbel en steek ze dicht met 1 of 2 prikkers. Kruid ze aan beide kanten met peper en zout en leg ze op de groenten. Bak in 25 tot 30 minuten in de oven af totdat de kip net lichtbruin is.
4.25 from 4 votes (4 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.