Pandan panna cotta met macademia praliné

Pandan panna cotta met macademia praliné

Ik blijf pandan fan. Hoewel mijn mega experimentele pandan fase misschien een beetje voorbij is, kook ik nog steeds graag met pandan! Deze keer makte ik pandan panna cotta. Met een praliné van macademia nootjes. Want macademia en pandan is een super lekkere combi! Doe er nog wat witte chocolade bij en je bent helemaal binnen.

Perfect toetje dus! Want deze panna cotta is romig door de room en witte chocolade, goed op smaak door de pandan en heerlijk krokant door de macademia praliné. Niet te zoet, gewoon heerlijk in balans! Wie wil dat nou niet?

Deze pandan panna cotta is een soort fusion tussen Italië en Indonesië. Misschien lijkt het een beetje een rare combinatie, maar dat is het zeker niet! De pandan kan namelijk prima op deze Italiaanse manier verwerkt worden. Nog steeds hartstikke lekker!

Smakelijk!

Pandan panna cotta met macademia praliné
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Pandan panna cotta met macademia praliné

Voorbereiding 15 min
Opstijven:5 uur
Porties: 6 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Pandan panna cotta

  • 2 gelatineblaadjes à 2 gram per stuk
  • 400 ml slagroom
  • 100 gram witte chocolade
  • 1 el pandanpasta
  • 50 gram suiker

Macademia praliné

  • 75 gram macademia nootjes gezouten
  • 75 gram suiker
  • 20 ml water

Instructies

Pandan panna cotta

  • Week de blaadjes gelatine in koud water totdat ze zacht zijn. Dit duurt een paar minuutjes. Vaak staat op de verpakking hoelang je de gelatine moet laten weken.
  • Verwarm de slagroom, melk, witte chocolade, pandanpasta en de suiker in een pannetje totdat de suiker is opgelost (net tegen de kook aan) en de chocolade is gesmolten.
  • Knijp de gelatineblaadjes goed uit en voeg deze toe aan de warme room.
  • Roer totdat je een gladde egale massa hebt. Zeef het mengsel zodat je een super egaal mengsel hebt.
  • Giet het mengsel in 6 dessertglaasjes en laat tenminste 6 uur in de koelkast opstijven. Als je denkt dat ze te vloeibaar blijven: geen paniek, dit komt goed!

Macademia praliné

  • Maak de karamel door de suiker met het water op laag vuur langzaam te verhitten totdat het mengsel begint te bubbelen (roer niet!). Laat op laag vuur bubbelen totdat de karamel mooi lichtbruin is.
  • Haal van het vuur en roer er de macademia nootjes doorheen. Leg een velletje bakpapier klaar en giet het mengsel hierop uit. Laat uitharden en hak vervolgens grof met een scherp mes.
  • Garneer de panna cotta met de macademia praliné.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling