Katsu curry stond echt al heel lang op mijn lijstje om te maken! Alleen maakte ik ‘m niet traditioneel. Want ik serveerde er geroosterde eend bij, in plaats van gepaneerde kip (of varken). Maar ik vond dit ook een fantastisch lekkere combi! En lekker makkelijk 😉
Maar daardoor wordt het wel weer een soort van fusion gerechtje. Want de eend is eigenlijk Chinees en de curry is natuurlijk Japans. Hoewel ik het leuk vind om nieuwe gerechten te ontdekken zoals ze horen, vind ik het ook leuk om nieuwe combinaties te maken waar mensen misschien nog niet eerder aan gedacht hebben. Een katsu curry met eend bijvoorbeeld!
Ik serveerde de katsu curry met rijst, maar je kunt ook kiezen voor noedels als je dat lekkerder vindt! Allebei prima natuurlijk 🙂 Ik wil ‘m ook nog een keer helemaal form scratch maken, maar met de Golden curry, wordt het ook al hartstikke lekker!
Smakelijk 🙂
Japanse katsu curry met eend
Ingrediënten
- 2 uien
- scheutje olie
- 4 teentjes knoflook
- stukje gember van ongeveer 1,5 cm
- 1 pakje Golden curry mild
- 1 tl sojasaus
- 1 tl suiker
- 1 tl misopasta
- 650 ml water
- 6 aardappels
- 2 winterpenen
- 700 gram voorgegaarde eend
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
- Maak de uien schoon en snijd deze in halve ringen. Verhit de olie in een diepe stoofpan en bak hier de uien in totdat ze net gaar zijn.
- Maak de knoflook schoon en snipper deze. Voeg toe aan de pan en bak een paar minuutjes mee.
- Maak de gember schoon en rasp deze, voeg ook toe aan de pan en bak nog een paar minuutjes mee.
- Voeg vervolgens de Golden curry toe, met het water, de sojasaus, suiker en miso. Roer goed door tot een mooi egaal mengsel.
- Schil de aardappelen en de winterpenen. Snijd in ongeveer even grote stukken en voeg toe aan de curry. Stoof met het deksel op de pan zo'n 20 tot 30 minuten of tot de aardappels en wortel zacht en gaar zijn.
- Rooster de eend in de oven totdat deze mooi bruin en krokant is. Snijd de eend in reepjes en verdeel dit over de curry. Serveer met rijst of noedels.